Nem is olyan rég pont elgondolkoztunk azon egy kicsit hosszabban, hogy miért nincsenek igazán jó szabadulószoba filmek. Erre tessék, itt egy újabb film, ami borzolja a kedélyeket.

Tapasztaltabb szabadulószoba film fogyasztók már önkéntelenül feljajdulnak Will Wernick neve láttán, ugyanis a rendező lelkén eddig is száradt egy olyan alkotás, mint a 2017-es Szabadulószoba. Jelen produkciónak ráadásul nem csak rendezője, hanem forgatókönyvírója és producere is volt. Szóval a borzongás adott, csak nem feltétlen úgy, ahogy szeretnénk.

Szabadulószoba horror

Írtunk már arról, hogy a szabadulószobák célja nem a céltalan ijesztgetés, ezért a horror nem a legmegfelelőbb műfaj filmrevitelükre. Ennek ellenére láthatóan valahogy mégis az a filmipar koncepciója, hogy a szabadulószobák pont annyira megfelelő díszletet biztosítanak egy tucathorrorhoz, mint korábban a motelszobák, vagy a ködös erdők.

Lehet ennek financiális oka is, hiszen sokkal olcsóbb egy egyszerű szabadulószoba-díszletben forgatni, mint mondjuk Új-Zélandon. Emellett azonban figyelni kellene arra, hogy a történet elvigye a filmet. Low-budget volt pl. Tarantino Kutyaszorítóban-ja is, amit egy raktárban forgattak, de össze sem lehet hasonlítani a minőséget.

Nézzük, mivel állunk szemben!

#kövessbe lebeszélő

Ahogy a cím is sejteti, itt bizony egy rettentően trendi sztorival fogunk találkozni. És való igaz, a film főhőse a 21. századi sikerszakmák egyikét űzi, és vologgerketésőből keresi meg az ájfonravalót. A sztori szerint tíz éve és a jubileum alkalmával utazik el barátaival Moszkvába kipróbálni egy extrém szabadulószobát. Ennek pedig nem lesz jó vége.

A szereplők számára sem, de mivel egytől egyig seggfejek, valahogy nem is igazán izgatja az embert, hogy bántódásuk esik. Sőt, ahogy fogyni kezd a popcorn, már inkább az ülldözőknek kezdünk el drukkolni.

Nem szeretnénk lelőni a teljes sztorit, hátha lesz olyan sorstársunk, aki szintén végigszenvedi a filmet. (Erről mondjuk mindenkit lebeszélnénk.) Ha a szabadulószobás vonalat elengedjük, és pusztán csak horrorként nézzük, akkor sem tudunk róla sok jót mondani. Valahogy egészen erőtlenre sikeredett. Nem sikerült sem ijesztőnek, sem félelmetesnek, sem véresnek, sem semmilyennek lennie és az eredetiség nyomát sem lehet benne felfedezni.

Játssz inkább igazi szabadulószobában!

Amúgy, ha bárkinek lenne másfél órája végigunkatkozni a filmet, akkor sokkal inkább azt tudjuk javasolni: próbálj ki egy igazi szabadulószobát! Idén ősszel nálunk ráadásul 20% kedvezménnyel foglalhatsz a BACKTOSCHOOL20 kuponkóddal.