Egyre népszerűbbek az online szabadulószobák, és mivel elsőként nyitottunk ilyet Magyarországon, már egész sok tapasztalatunk összegyűlt a játékmenetről. Ezeket osztjuk most meg veletek tippek formájában.

Alapvetően az online játék nem tér el olyan nagyon a hagyományos játékmenettől, csak kihasználja a technikában rejlő lehetőségeket. Ennek köszönhetően számos előnye is van. Például játszhattok otthonról, és távol lévő ismerőseitekkel is anélkül, hogy utaznotok kellene.

online szabadulószobaAzonban, mint minden újdonságnál, az online szabadulószobáknál is van egy-két apróság, amire érdemes figyelni, hogy sikerrel vegyétek az elétek kerülő akadályokat. 

Hogy működik az online szabadulószoba?

Az online szabadulószoba lehetőséget ad arra, hogy kipróbáld a kijutós játékok új generációját - anélkül, hogy kimozdulnál otthonról. A játékosok online csatlakozzatok és a kiválasztott szabadulószobában találják magukat.

A szabadulószobában tartózkodó játékmester lesz a szemük és fülük, aki a játékosok utasításait követve járja be a szabadulószobát. Webkameráján keresztül a játékosok is pontosan ugyanazt látják, amit ő.

Ezen túl nincs sok különbség a hagyományos szabadulószobákhoz képest. A játékosoknak ugyanúgy nyomokat és összefüggéseket kell keresniük, és felfedezni a köztük lévő összefüggéseket.

Mire érdemes figyelni a játék során?

Az online szabadulószobák elsősorban a kommunikáció formájában térnek el a hagyományos játékoktól, így az első csokor jótanácsunk erre vonatkozik.

Elsőként egy megfelelően gyors internetre lesz szükség, hogy a chat ne akadozzon. Annyira nem kell túlbonyolítani a dolgot, ha nem szaggatnak be a chatprogramok, amiket használsz, akkor az online játék sem fog. Elég sokat dolgoztunk, hogy megtaláljuk erre az optimális megoldást, és sikerült is, szóval emiatt nem kell, hogy fájjon a fejed.

Ahogy a videókonferenciáknál, itt az online játéknál is érdemes headsetet használni, hogy ne visszhangozzon a beszélgetés, amikor többen játszotok. Az is nagyot lendít a dolgon, ha nem vágtok egymás szavába és egyszerre csak egyikőtök beszél. Bár elsőre nem úgy tűnik, de ezzel higyjétek el, sokkal gyorsabb és gördülékenyebb lesz köztetek a kommunikáció.

Amikor a játékmesternek adtok utasításokat, akkor érdemes arra törekedni, hogy egyszerre pontos és általános dolgokat kérjetek tőle. Például: Nézz körbe a szobában! Próbálj bele minden kulcsot a zárba! Nyisd ki az összes fiókot!... stb. Persze az ésszerűség határain belül, azt azért ne kérjétek, hogy mondjuk egy számzáras lakaton próbáljon végig 1000 kombinációt.

Reméljük, hogy tippjeink segítségével ti is jól fogjátok magatok érezni az online játék során! Ha kedvet kaptatok hozzá, itt tudtok időpontot foglalni.