Már lassan két hónapja ülünk otthon és mi tagadás egyre nehezebben megy. Összeszedtünk ezért pár javaslatot, hogy mivel tudjuk élvezetesebbé tenni az így töltött időt.

Társasjáték

A mostani egy remek alkalom arra, hogy leporoljuk társasjátékainkat és minőségi időt töltsünk családunkkal. Minden korosztálynak megvan a maga kedvence és biztos meg lehet találni a közös nevezőt is. Lehet, hogy a Ki nevet a végén?, vagy az Ezüst tó kincse lesz a befutó, netán a Monopoly, de ott van a fájóan aktuális Pandemic is. Az sem gond, ha ezek nincsenek kéznél éppen, mert pár kattintással letölthetőek okoseszközeinkre.

Olvasás

No igen, ez az amire soha nincs elég ideje az embernek és talán egy kicsit le is szoktunk róla. Jöhet persze a kifogás, hogy nem is olyan egyszerű mostanában könyvet vásárolni, ami igaz is. Azonban rengeteg mű elérhető online például a Magyar Elektronikus Könyvtárban. Aki pedig nem szeretné a szemét erőltetni, és nem is szeret annyira olvasni, annak szerencsére ott van az egyre inkább terjedő hangokönyv, mint lehetőség.

olvasás

Tanulás

Annyi mindent szeretne tanulni az ember, de persze amúgy erre sincs időnk. Hát most van. Ráadásul pont olyan szerencsés korban élünk, hogy online kurzusok kavalkádja között válogathatunk. Ha megy az angol, akkor érdemes a keresést az Udemy-n kezdeni, ami a legnagyobb képzéseket kínáló oldal. 5-6 ezer forintért már nagyon jó tanfolyamokra tudunk jelentkezni.

Videójáték

Inkább a teljesség kedvért írjuk le, semmint javaslatként. A hardcore gamereknek úgysem kell ezt a lehetőséget kétszer mondani. Azt viszont felsorolni is lehetetlen, hogy hány játék közül lehet választani. Ráadásul jó hír, hogy a gyártók és forgalmazók egyre-másra hirdetnek akciókat a járvány alatt.

videójáték

Online szabadulószoba

Minden szentnek és nekünk is magunk felé húz a kezünk. Az online szabadulószoba király. Ha nem így lenne, nem fejlesztettük volna le erre a világ első és máig legjobban működő megoldását. Ha hiányoznak most a szabadulószobák, akkor tuti, hogy érdemes kipróbálnod. 

Streaming TV helyett

Konkrétan Netflix és HBO Go. Ha már úgyis tévét néznénk, akkor legalább tegyük szabadon és reklámok nélkül. Nekünk mindkét nagy streaming szolgáltató sokkal jobban bejön, mint a hagyományos tévé, mert sokkal tudatosabban választhatjuk ki, hogy mit szeretnénk megnézni, az üres háttértévézés helyett. A kettő közül a Netflix valamivel stabilabb és régebbi számítógépeken sem akad, cserébe szinte alig van rajta magyar szinkron (csak felirat). A HBO Go-nak valamivel magasabb a gépigénye, viszont ha telekomos vagy, nem eszi mobilon sem a neted.

Online múzeumok

Ha a filmezés helyett inkább a magasabb kultúrát választanánk, arra is van lehetőségünk. Nagyon sok patinás múzeum nyitotta meg online a kapuit a nagyközönség előtt, ráadásul ingyenesen. Azt, hogy hol nézzünk körül, az Alkotásutca blogjából szoktuk puskázni.