A 2020-as év kényszer szülte újítása volt az online szabadulószoba. Ettől függetlenül azt gondoljuk, hogy a járvány után is van létjogosultsága ennek a játéknak. Mivel az országban elsőként indítottuk el az online szabadulószobákat, mostanra már azt is tudjuk a játékosok visszajelzése alapján, hogy kik azok, akik a legjobban élvezték ezt a fajta játékot.

online szabadulószoba

Ezeket a tapasztalatokat össszesítve ebben a cikkben összeszedjük, hogy kinek és miért ajánljuk az online játékokat.

Vágjunk is bele!

Szabadulószoba-rajongóknak

Ez csak természetes, nem is kell nagyon magyarázni. Aki szereti a szabadulószobákat, kijutós játékokat, annak az online szabadulószoba is be fog jönni. A hangulat ugyanaz, ráadásul az online játékban a játékmester humora, narrációja is hozzáad az élményhez.

Gamereknek

A legjobb számítógépes játékok mind amiatt kiamelkedőek, mert élethűen modellezik a valóságot, vagy mondjuk mert, mint a VR játékok esetében, még túl is szárnyalják azt. Az onlline szabadulószobák a helyszínen tartózkodó játékmesteről és a webkamerán át felfedezhető fizikai berendezkedőstől igazán életszagúak és ezért élvezetesek.

Társasjáték-fanatikusoknak

Reneszánszukat élik a tásasjátékok. Igaz ez a klasszikus táblajátékokra és az új kooperatív társasjátékokra is. Egy-egy jól eltalált társasnak hatalmas rajongótábora, fóruma van szerte az interneten. Ráadásul sok helyen fellelhetőek a társasjátékok online változatai. (Igaz, jellemzően olyna oldéalakon, ahol a sok reklám közül csak lőrésnyi helyen látunk ki.) Akik szeretik a társasokat, főleg az olyan kooperatívakat, ahol magát a játékot kell lergyőzni egyesült erővel, azoknak az online szabadulószoba is tetszeni fog.

Távol lévő barátoknak, családtagoknak

A közös kikapcsolódás, és játék az ami leginkább el tudja mélyíteni a barátságokat, családi kapcsolatokat. A szabadulószobák tökéletesek erre, az online szabadulószobák pedig akkor is kínálnak megoldást, ha valamilyen ok,ból fizikailag nem tudunk egy helyen tartózkodni.