Ebben a cikkünkben három olyan érdekes infót, ha úgy tetszik fun factet osztunk meg a szabadulószobákról, amit nem biztos, hogy tudtál eddig.

Minden a számítógépes játékokkal kezdődött

A szabadulószobák a számítógépes kijutós játékok megfelelői a fizikai valóságban. Viszonylag újdonságnak számítanak, az elsőt Takao Kato nyitotta 2008-ban Kyoto-ban, ami után Japánban és Szingapúrban kezdtek el először népszerűvé válni. A távolkeleti térhódítással párhuzamosan, arról mit sem tudva nyitottak meg az első szobák Budapesten Csíkszentmihályi Mihály Flow-élmény elméletére alapozva.

Ha megoldasz valamit, boldog leszel 

Igen ez ennyire egyszerű. A Flow-élmény egész röviden agyad működésének olyan állapota, mely során teljesen elmerülsz abban, amit csinálsz, koncentrálsz és teljesen átadod mag ad a folyamatnak, és ezért, amikor sikeresen megoldod, kitörő örömöt, akár eufóriát érzel. Mivel fizikai valóság szabadulós játékai minden érzékszerved lekötik, ezért erre ott sokkal nagyobb esélyed van, mint a számítógép előtt ülve.

Egyedül nem megy

A kijutós játékok csapatban a legjobbak, mert a komplex feladványok megoldásához több nézőpontra is szükség van. (Arról, hogy milyen csapat az ideális, ebben a cikkünkben írtunk korábban.) A csapatsport és munkahely világán kívül ritka manapság, ahol ilyen szintű kooperációra van szükség, így egy kijutós játék során olyan oldalát is megismerheted a barátaidnak, amit eddig talán még soha nem láttál.

Kedvet kaptál, hogy kipróbáld magad? Nézz szét a szabad időpontok között és foglalj most szabadulószobát!