2019. januárjában mutatták be az Escape Room (Végtelen útvesztő) című filmet, ami 6,3-as IMDB értékeléssel és 158 millió dollár bevétellel. Nyilván ez utóbbi adat alapján döntött úgy a Sony, hogy leforgatja a második részt is. Főleg annak a fényében, hogy az elsőnél a 155 milliós bevétel mellett csak 9 millió volt a gyártási költség.

A szabadulószoba filmek próbára teszik az idegeket

És nem feltétlenül pozítív értelemben. A közelmúltban tanúi voltunk valószínűleg minden idők legrosszabb szabadulószoba filmjének, így a Végtelen útvesztőnek fordított Escape Room-nak nem volt különösebben nehéz dolga, hogy jobb legyen a szintén Escape Room című (Szabadulószobának fordított) filmnél. Amúgy igen, nem egyszerű rendet vágni ebben a parádésan fantáziátlan címadásban.

Csak hogy tiszta legyen, eddig ezekkel a filmekkel örvendeztették meg a nagyérdeműt:

  • Escape Room (Szabadulószoba) 2017.

  • Escape Room (Végtelen útvesztő) 2019.

és ez jön:

  • Escape Room 2 (Végtelen útvesztő 2) 2020.

Szóval a jó hír az, hogy a jobban sikerült alkotást készülnek folytatni.

Elvileg 2020. novemberében jön a Végtelen útvesztő 2.

A Végtelen útvesztő 2-re ráadásul nem is kell olyan sokat várni, mert ha minden igaz 2020. novemberében már a mozikban láthatjuk. Az időpontot azért érdemes fenntartással kezelni, mert korábban szó volt áprilisról és augusztusról is. A produkciót jelenleg még Dél-Afrikában forgatják.

Ahogy a címen, úgy az alkotógárdán sem agyaltak sokat, ugyanis Adam Robitel rendező, Bragi F. Schut forgatókönyvíró és Neil H. Moritz producer is visszatér a folytatásra. Ugyanígy azokkal a szereplőkkel is találkozhatunk majd, akik túlélték az első részt.

A következő felvonás történetéről egyelőre még nem tudunk semmit, de nagyon meglepődnénk, ha nem egy újabb halálos szabadulószoba lenne a főszereplő. A kérdés csupán annyi, hogy akik egyszer már megjárták, minek mennek oda?

Nem biztos, hogy a világnak szüksége egy újabb Végtelen útvesztőre, viszont ha elődjéhez hasonló nyomott áron sikerült összehozni ezt a produkciót is, akkor annyian biztosan meg fogják nézni, hogy a stúdiónak megérje. Kíváncsiak vagyunk, hogy mi lesz a helyzet a nézőkkel.