A szabadulószoba neked való, ha szereted az aktív kikapcsolódást és kifejezetten élvezed, ha használod az agyad. Emellett az sem árt, ha közösségi ember vagy, hiszen egy ilyen kaland csapatmunka, ahol folyamatosan együtt kell dolgoznotok az elétek kerülő változatos feladványok megoldásán.

Szabadulószoba és szabadulószoba között azonban van különbség. Több, mint 10 év tapasztalatával úgy állítjuk össze a pályáinkat, hogy abban haladó és kezdő játékosok is találjanak kedvükre való kihívást.

Ha még csak ismerkedsz a szabadulószobákkal, akkor érdemes egy könnyebb pályát választani, ahol próbára teheted magad és a sikereken felbuzdulva lehet, hogy majd a nehezebbeknek is neki lehet futni.

Két könnyebb szabadulószoba Budapesten

Budapesten leginkább a Japán és a Zombie szobánkat ajánljuk kezdő játékosok számára. Ha a kettő között kell sorrendet felállítani, akkor a Zombie egy hangyányit nehezebb a kettő közül.

A Zombie szabadulószobában egy őrült professzor laborjában találjátok magatokat, pontosan ott, ahonnan rászabadította azt a vírust az emberiségre, ami egy zombi-apokalipszissel fenyeget. A professzor szőrén-szálán eltűnt, ha figyelmesek vagytok, akkor viszont találtok olyan nyomokat, melyek elvezetnek titeket arra, hogy megtaláljátok az ellenszérumot és - tádám - megmentsétek az egész emberiséget.

A Japán szabadulószoba magával ragadja azokat a kezdő játékosokat, akik érdeklődnek a távol-keleti kultúra iránt és belekóstólnának egy kicsit. A játékosok egy sógun házában találják magukat, ahol minden lépésüket óvatosan meg kell fontolniuk és nyitva kell tartani a szemüket, hogy megtalálják a legapróbb nyomot is, még mielőtt a dühös hadúr és kísérete rájönne a turpisságra.

Tippek, trükkök kezdő játékosoknak

ha először jársz szabadulószobába, akkor van néhány tippünk, melyet érdemes elolvasnod a játék előtt:

Együtt könnyebb

A szabadulószoba tulajdonképpen egy kooperatív társasjáték, ezért érdemes a csapatmunkára helyezni a hangsúlyt: legyetek nyitottak egymás javaslataira, és osszátok fel a feladatokat úgy, hogy mindenki hozzá tudja tenni a részét a megoldáshoz.

Az ördög a részletekben rejlik

A szabadulószobákban a legapróbb, legjelentéktelenebb nyomoknak is lehet jelentősége, így érdemes aprólékosan, tüzetesen átkutatni mindent, hogy aztán az így felfedezett részletek segítsenek abban, hogy összeálljon a kép.

Bátran kérjetek segítséget

A szabadulószobák játékmesterei azért (is) vannak, hogy legyen kihez fordulni, ha elakadtok a játék során. Nyugodtan kérdezzetek tőlük, a segítenek rájönni a megoldásra - méghozzá úgy, hogy az élményt nem veszik el, csupán közelebb visznek hozzá.

Ha belevágnátok akár az első kalandba, itt tudtok két könnyebb pályánkra is foglalni: https://www.exittheroom.hu/foglalas, ha pedig még gyűjtenétek a tippeket, tanácsokat, akkor itt a blogban bőségesen találtok belőle: https://www.exittheroom.hu/blog/tag/szabaduloszoba-tipp