Kipróbálnád valamelyik szabadulószobát, de még vannak kérdéseid? Tartunk neked egy gyorstalpalót benne a legfontosabb infókkal, melyekre a játék előtt szükséged lesz.

Mit hozz magaddal?

A szabadulószobákban nincs szükséged semmi különösebb dologra, szerszámra, vagy lámpára. Sokan jó ötletnek tartják, hogy a mobiljukat magukkal hozzák, de hidd el, sokkal élvezetesebb lesz a játék, ha a saját tudásotokra, ötleteitekre, logikátokra támaszkodtok és lesz egy olyan órátok, amikor nem a kütyü gondolkozik helyettetek.

Miben gyere?

Ahogy felszerelésnél, itt sincs semmi különösebb, amire szükséged lehet. Egyszerűen válassz olyan ruhát, ami kényelmes és jól érzed benne magad.

Mikor érkezz meg?

Mivel általában tele vagyunk foglalásokkal, ezért érkezzetek időben, pár perccel foglalás időpontja előtt. Ha késtek, lehet, hogy nem lesz elég időtök végigjátszani a szobát, mert az az utánatok érkezőkkel lenne kiszúrás.

Mitől kell tartanod?

Erre tudunk a legkönnyebben válaszolni: semmitől. Kicsit bővebben: abszolút semmitől. A cél nem az, hogy ijesztgessünk, hanem az, hogy egy hangulatos környezetben megtornáztassuk az agyatokat és egy jó élménnyel távozzatok.

Babát, kutyát, macskát, aranyhörcsögöt… stb. hozhatsz-e?

Amit, akit csak akarsz, viszont arra kérünk, hogy tartsd szem előtt, hogy a te felelősséged. A cél az lenne, hogy ne vonja el a te és csapattársaid figyelmét a játékról, hogy felhőtlenül tudjatok szórakozni.

Kell-e valamitől félnie, aki először játszik?

Nem, mindannyian így kezdtük. Persze, ha van az embernek némi rutinja, akkor könnyebben rááll az agya a feladványok megoldására, de egy jó szabadulószoba akkor is kihívást jelent. Épp ezért izgalmas műfaj ez. Az egyetlen, amitől félhetsz, hogy hamar rákapsz a dolog ízére, és még sokat szeretnél majd játszani

Kik azok a játékmesterek?

A játékmesterek azok, akik a segítségedre lesznek a játék során, ők vezetnek be a szabadulószobák világába. Ha bármiben elakadsz a játék során, vagy úgy érzed külső segítségre van szükséged, velük azonnal kapcsolatba tudsz lépni és megkapsz minden támogatást tőlük.

Maradt még kérdésed?

Valószínűleg igen. A Gyarkori Kérdések oldalon még számtalan választ találsz a játék menetével kapcsolatban. De mivel a puding próbája az evés inkább azt javasoljuk, hogy engedd el magad és próbáld ki most valamelyik szabadulószobát!