Szeretnél a szabadulószobák mestere lenni? Segítünk! Most eláruljuk neked a sikeres kijutós játék titkát. Tartsd észben, mert sokat fog segíteni a következő kalandodnál.

Sokan úgy gondolják, hogy a kreativitás, logika, és a jó problémamegoldó készség már bőven több, mint elég ahhoz, hogy sikeresek legyenek a szabadulószobákban. A tapasztalat viszont azt mutatja, hogy nem.

Csapatmunka

Egy-egy kijutós játék sikere sokkal inkább múlik a csapatmunkán, mint az egyéni képességeken. Számtalan játékot figyeltünk meg már és mindig azt vettük észre, hogy az olyan társaságok sikeresek, akik összehangoltan, csapatban játszanak.

Hogy miért? A válasz nagyon egyszerű: mi is és mások is úgy építettük meg a szabadulószobákat, hogy ne egy ember logikáját kövesse, hanem az egyes feladványok mind mástól származnak, így megoldásuk is többféle gondolkodásmódot igényel. Soha senkit nem láttunk még, aki egyedül képes lett volna minden feladatot időben megoldani.

Az idő pedig a másik fontos tényező. Gondolj bele, hogy mennyivel gyorsabb tud lenni a feladványok megoldása, ha nem mindenki mindennel foglalkozik egyszerre. A hatákonyság kérdése nem csak a munkahelyeden létfontosságú, hanem bizony a kijutós játékokban is.

A tanulság: kell egy csapat ahhoz, hogy a szabadulós játékokban sikeresek legyetek.

Gyűjtsd össze a barátaidat és nézzetek szembe közösen a kihívással!

Vezető

Még fontosabb azonban az, hogy a csapat összehangoltan és hatékonyan működjön. Ehhez pedig - és itt jön a legnagyobb titok - kell egy vezető.

Na de ki is a jó vezető, mi kell hozzá?

  • jól kommunikál: nem csak utasításokat ad, hanem meghallgatja és figyelembe veszi a csapattagok érveit

  • egyszerűsít: átlátja a feladatokat, és az ötleteket és képes kiválasztani a leghatékonyabb, legegyszerűbb megoldási javaslatot

  • döntést hoz: megvan benne a kellő határozottság és bátorság ahhoz, hogy döntést hozzon

Érdemes elgondolkozni, hogy a társaságotokból ki az, aki képes a fentiekre. A következő játéknál tegyetek egy próbát és válasszatok vezetőt!