Ahogy elindult a budapesti szabadulószoba-robbanás a 2010-es évek elején, szinte törvényszerűen pincében nyílt az összes szabadulószoba.

 

Ennek jórészt anyagi okai voltak, Budapest belvárosában ez ilyen helyiségeket lehetett olcsón kibérelni és szerencsét próbálni velük. Igazi win-win helyzet: új élet költözött a régi házak elhanyagolt vagy éppen romos pincéibe és az újdonsült szabadulószoba-tulajdonosoknak sem kellet vagyonokat fizetniük bérleti díj gyanánt.

 

Hűsítő kikapcsolódás

A helyszínnek ezen túl is van egy hatalmas előnye a játékosok számára a nyári hónapokban: a legnagyobb kánikulában is kellemes klíma fogadja őket a hűvös pincékben, meleg helyzetek legfeljebb a játék során adódhatnak és ott sem a hőségtől fognak megizzadni.

Így ha a hőségtől már felforr az agyvized és már nincs az a fagyi- (vagy sör) mennyiség, ami le tudna hűteni, akkor bátran szervezhetsz barátaidnak egy jó kijutós játékot a nap bármely szakában. Kellemes a hőmérséklet és szúnyogok sincsenek, amivel például a vízpartokon kell fizetni ezért sa luxusért.

 

Szabadulószoba a nyárra

Ami viszont van nyáron is a szabadulószobákban, azok az izgalmas feladványok és a magával ragadó közösségi élmény, amitől egy-egy ilyen játék nyáron is igazán üdítő elfoglaltság lehet. Ahhoz, hogy szívesebben megmártózz ebben az élményben idén nyáron, némileg mi is hozzájárulunk. Nyári akciónk keretében már 9.990 Ft-ért tudsz egy szobát foglalni 2-6 játékos részére.

 

Hogy miért pont ennyire? 

 

Erről írtunk korábbi cikkünkben, hogy mi is lehet az ideális játékosszam egy szabadulószobában. Nagyon röviden: az létszám valahol a kettő között mozog bármilyen szellemi munka esetében és a szabadulószobák mérete is így alakult ki az idők során. A nehezebb szobákban érdemes többen menni, egy könnyebbet pedig akár ketten is simán be lehet vállalni. Mindez persze függ attól is, hogy mennyire tapasztaltak a csapat játékosai: láttunk már olyat, hogy igazi profik ketten is pillanatok alatt végigszaladtak a legnehezebb szobán is, de azért nem ez az általános.

 

Szóval legyetek is bármennyien, a szabadulószobák nehézségének függvényében biztosan megtaláljátok nálunk a számotokra ideális játékot és belevethetitek magatok ebbe a hűsítő nyári kalandba.