Ha idén olyan karácsonyi ajándékot keresel, ami minőségi együtt töltött időt biztosít, akkor érdemes megfontolnod a szabadulószoba-ajándékutalványt.

Azt már évek óta tudjuk, hogy egy szabadulószobás kaland jobb ajándék karácsonyra, mint a zokni, most ezért más megközelítésből járjuk körbe a karácsonyi ajándékozás témakörét.

Kezdjük is az elején: miért érdemes tárgyak helyett élményt ajándékozni?

Első ránézésre egy tárgyi ajándék maradandónak tűnik, hiszen kézbe vehetjük, játszhatunk vele, beleülhetünk… stb. attól függően, hogy miről van szó. Azonban a karácsonyi ajándékok döntő többsége nem olyan tárgyakból áll, ami hosszú ideig okoz örömöt. Elég ha csak a fenti zoknira gondolunk, de mondhatnánk számtalan olyan példát, amikor csak felesleges lomok cserélnek gazdát: bögrék, nyakkendők, viccesnek gondolt pólók és pulóverek, soha nem használt játékok, dísznek nevezett porfogók és egyéb haszontalanságok is elszaporodnak a lakásokban az ünnepi időszakot követően. Ezeket egy darabig kerülgetjük, hogy aztán valamelyik esedékes nagytakarítás vagy lomtalanítás alkalmával megszabaduljunk tőlük. Természetesen nem azt akarjuk mondani, hogy minden tárgyi ajándék ilyen, de azért valljuk be, mindannyian beleszaladtunk már hasonlóba.

 

Élményajándék karácsonyra

A tárgyi ajándékokkal szemben az élményajándékok első pillantásra meglehetősen illékony dolgoknak tűnnek, azonban a hatásuk sokszor mégis tartósabb lehet. Ha mondjuk az utóbbi öt évét készül valaki összefoglalni, akkor sokkal valószínűbb, hogy az élményei alapján teszi azt, és nem az őt körülvevő tárgyakat kezdi el felsorolni. 

Az élmény ajándékban az is jó, hogy megosztható másokkal, és a közösen átélt élmények erősítik a kapcsolatokat, családi kötelékeket, ami a karácsony egyik lényege is lenne.

 

Szabadulószobás kaland

Számtalan élmény közül lehet választani idén karácsonykor is. Miért és kinek ajánlott a szabadulószobák felé venni az irányt? 

A kijutós játékok azoknak valók, akik szeretik megtornáztatni az agyukat és az aktív kikapcsolódást. Ezen felül az sem baj, ha nem ijednek meg a csapatjátéktól és szívesen működnek együtt másokkal egy közös cél érdekében. Minden szabadulószoba egy izgalmas történet, melynek a játékosok a főszereplői és csak rajtuk múlik, hogy alakul a kaland.

Egy játékra lehet küldetésként is tekinteni, ugyanakkor a cél nem csupán a nyomok felfedezése és a feladatok megoldása, hanem az, hogy ne csak a kijutáshoz vezető utat találja meg a csapat, hanem egymáshoz is közelebb kerüljenek. Ezért lehet egy ilyen játék ideális ünnepi program családok vagy baráti társaságok számára is.