Talán bajban vagy így az utolsó napokban is a megfelelő karácsonyi ajándék kiválasztásával. Hát igen, nehéz olyat találni, amit bárkinek nyugodt szívvel lehet adni. Nagy hirtelen két ilyen jut az eszünkbe, a zokni és a szabadulószoba-utalvány.

Szóval vágjunk is bele gyorsan, mert tudjuk, hogy nincs sok időd ebben a rohanásban. 5 különféle szempont alapján, tudományos alapossággal teljesen komolytalanul hasonlítjuk össze ezt a két ajándékot.

Nézzük, melyik a jobb!

Élmény

Kezdjük a zoknival. Milyen élményt is biztosít? Igazából semmilyet. Alapvetően egy funkcionális ruhadarab, arra való, hogy melegen tartsa a lábat. Sőt a ruhadarabok közt is mostoha helye van, mert nem igazán lehet divatos, sem egyedi. Maximum ciki, ha szandállal hordod, de talán nem vagy annyira elvetemült, hogy ezt megtedd, főleg nem télen.

A szabadulószoba ezzel szemben tele van sikerélménnyel, a jól végzett munka örömével, nevetéssel és csapatmunkával. Ez akár egy életre szóló emlék is lehet, melyet ráadásul azokkal együtt tudsz átélni, akikkel a legszívesebben tennéd.

Zokni - Szabadulószoba 0:1

Egyediség

Vannak különleges (és különlegesen béna) zoknik is. Egy-egy jóérzés határain túlmenő szín, vagy minta biztosan egyedivé teszi első ránézésre. Azonban - fájdalom - minden egyes zokniból több százezret gyártanak le óránként, így egy zokni minden lehet, csak egyedi nem.

A szabadulószobában minden játék más és más. Függ az aktuális hangulattól, a csapattagok egymáshoz való viszonyától és rengeteg spontán történés is van benne. Hosszú évek alatt nem láttunk még két hajszálpontosan megegyező játékmenetet. Épp ezek a spontán megoldások azok, melyek teljesen egyedivé varázsolják a kijutós játékokat.

Zokni - Szabadulószoba 0:2

Beszerezhetőség

Kis túlzással zoknit minden sarkon lehet kapni, így a beszerzésével nincs különösebb gond. Ha bátor vagy rendelhetsz neten is, de akkor azért számíthatsz arra, hogy a futárszolgálat és a posta már nem biztos, hogy a helyzet magaslatán van. Így az ajándék sem 100%, hogy időben érkezik.

Szabadulószoba ajándékutalványt a honlapon pár kattintással tudsz rendelni és azonnal megkapod digitálisan. Ez kb. 1 percet vesz igénybe. Sőt ha használod a XMASBP kuponkódot, most mindezt kedvezménnyel teheted meg. A belátásodra bízzuk, hogy kinyomtatod-e (jól néz ki egyébként) vagy digitálisan használod fel. Mi így is-úgy is elfogadjuk.

Zokni - Szabadulószoba 0:3

Hasznosság

A zokni első ránézésre egy praktikus, hasznos ajándéknak tűnik. Távol álljon tőlünk, hogy ezt vitatni merjük. Használhatósága azonban viszonylag egysíkú: a lábra lehet húzni és kész. Így ha praktikus is, nem túl sokoldalú.

A szabadulószoba egyszerre fejleszti a logikát, out of box gondolkodást, kommunikációt, csapatmunkát és ki tudja, még mi mindent. Persze az sem elhanyagolható, hogy ne fázzon a lábad, de ha választani kell, hogy az agyad legyen a toppon, vagy a lábad, akkor jobb ha nem a lábra szavazol. Egy evolúciós csúcstermék vagy; az agyad tett azzá, nem a lábad.

Zokni - Szabadulószoba 0:4

Moshatóság

Több-kevesebb gondossággal, minden zokni mosható, míg a szabadulószoba utalvány nem. Úgyhogy adhatnánk egy pontot a zokninak, de nem fogunk. Két indokunk is van rá: azért mert a szabadulószoba utalvány akkor sem lesz büdös, ha nem mosod ki, és az, amit az elején is írtunk: rettentően elfogultak vagyunk!

Zokni - Szabadulószoba 0:5