Karácsony és év vége közeledtével a céges csapatépítők időszakát is éljük. Igyekszünk tehát ötletet  adni, és segíteni, hogy milyen egy tényleg hasznos és szórakoztató csapatépítő.

A céges csapatépítők sokszor azért mennek félre, mert kötelező jellegük miatt unalomba fulladnak. Az sem jó, ha valami hosszas előadás alapozza meg a komolyságát és az sem, ha céltalan italozásba fulladnak. Sok cég úgy van vele, hogy kötelező feladatként, tessék-lássék módon letudják ezt a programot, aztán mehet mindenki a dolgára.

Mitől lesz jó egy csapatépítő?

A sikeres csapatépítő képlete viszonylag egyszerű: akkor vagyunk jó úton, ha egyszerre szórakoztató és izgalmas a program és a résztvevőket is közelebb hozza egymáshoz, hogy a hatása a dolgos hétköznapokon is megmaradjon.

Szabadulószobás csapatépítő

Ha egy szabadulószobát választunk a csapatépítő színhelyének akkor abban az a legjobb, hogy egyszerre szórakoztató és mellette közelebb hozza egymáshoz a kollégákat. Ezért a szabadulószobák önmagukban és más programokkal kombinálva is nagyon jól működnek erre a célra.

Egy kijutós játék során a csapatok szokatlan feladatokkal, rejtélyekkel találják szemben magukat, melylek megoldásához egyrészt arra van szükség, hogy a szokványostól eltérő módon gondolkodjanak, másrészt pedig arra, hogy egymással együttműködve, közösen jussanak át az előttük tornyosuló akadályokon.

Azzal, hogy a hétköznapitól eltérő gondolkodást kívánnak meg a feladatok, lehetőség nyílik arra, hogy a résztvevők kollégáinknak egy új, addig ismeretlen oldalát ismerjék meg. Ez pedig nem csak a feladatok megoldásához visz közelebb, hanem abban is segít, hogy a csapattagok között elmélyüljenek az emberi kapcsolatok.

 

Rugalmas csapatépítő

Egy szabadulószobában 5-6 fős csapat az ideális, ekkor van az, hogy mindenki ki tudja venni részét a feladatokból. Ha ennél lényegesen nagyobb nagyobb létszám menne egy szabadulószobás csapatépítésre, akkor érdemes két-, vagy több csapatra bontani a résztvevőket. Akár önmagában a csoportbontás is lehet egy játék, és lehetőséget ad arra, hogy olyanok kerüljenek össze, akik között a hétköznapi munka során nem feltétlenül a legszorosabb a kapcsolat.

Igény esetén lehetőség van arra is, hogy mobil szabadulószobát használjunk a csapatépítés során, így egy órára akár az iroda is kijutós játékká változhat.