Itt az ősz és vele együtt beköszöntenek az esős napok is. Így ideje, hogy a nyári szabadtéri elfoglaltságokat lecseréljük olyan programokra, amik még mindig örömet szereznek - feltéve, ha nem csak a bekuckózásban gondolkodsz.

Vajon merre vedd az irányt? Ehhez adunk most pár ötletet.

 

Társasjáték-bárok

Ha rajongsz a társasjátékokért, és szívesen próbálnál ki újabbakat a barátaiddal, akkor a társasjáték-bárok valószínűleg lenyűgöznek. Ezek a helyek általában felszolgálókat is alkalmaznak, akik segítenek a játékszabályok megértésében, és ajánlanak olyan társasjátékokat, amelyekkel garantáltan jól szórakoztok.

Az ilyen helyek előnye, hogy kimozdultok otthonról, számos társasjáték közül választhattok, és nem kell aggódnotok azért, hogy véletlenül rátapossatok egy rágcsára a szőnyegen.

 

Kvízestek

A kvízestek egyre népszerűbbek, általában kávézókban és kocsmákban rendezik őket. Budapesten akár komplett bajnokságokat is találhatsz, ha hosszú távon szeretnéd élvezni ezt a szórakozást. A kvízestek 4-6 fős baráti társaságoknak a legideálisabbak, de sok helyen többen is csatlakozhatnak a versenyhez, még mínusz pontokkal is.

 

Szabadulószoba

A szabadulószoba egész évben jó választás, már ha szeretsz kihívások elé nézni és kooperatív játékokban részt venni. Ezek a játékok izgalmas logikai és csapatmunkát igénylő feladatokat kínálnak. Nyomokat és összefüggéseket kell keresned, hogy sikeresen megoldjátok az akadályokat. Ahhoz, hogy a kijutós játékban sikeresek legyetek, egy olyan csapatra van szükségetek, ahol mindenki kiegészíti egymást, és együtt szembenéznek a kihívásokkal. Ez a játék ráadásul lehetőséget ad arra, hogy felfedezd és használd olyan képességeidet, amelyeket a mindennapokban talán elfelejtettél.

 

Élményfestés

Ha valami nyugodtabb elfoglaltságot keresel, és kedvet érzel az alkotáshoz, akkor az élményfestés kiváló választás lehet. Nincs szükség művészi előképzettségre, csak egy kis kreativitásra. Ebben az élményben részt véve pár órára belebújhatsz egy festő bőrébe, és a saját alkotásodat hozhatod létre, ami otthonod ékessége lehet.

 

VR játékterem

Ha szereted a számítógépes játékokat, akkor a virtuális valóság (VR) játékok garantáltan lenyűgözni fognak. A VR szemüveg felvétele után szinte bármit megtehetsz: felfedezhetsz virtuális világokat, zenére kaszabolhatsz, kipróbálhatsz új szakmákat, vagy egyszerűen csak szórakozhatsz a VR játékok izgalmas világában.