Az eMotionRoom-t a Wolfsburgi üzem 22 000 dolgozója számára hozták létre.

Az új VW ID.3 gyártása ősszel megkezdődik a Wolfsburgi üzemben, amely így csatlakozik Németország Zwickau és Dresden városaihoz. Annak érdekében, hogy alkalmazottait felkészítse a típus megjelenésére, az autógyár egy szabadulószobát, az eMotion Roomot hozott létre. A szoba része egy egynapos képzési programnak, ami hozzásegíti a dolgozókat az elektromos járműgyártás megismeréséhez. Az eMotion Room már működik az üzemben, ahol három gondosan tervezett szoba található.

1200-an próbálják ki a szabadulószobát

Körülbelül 1200 munkavállaló kap képzést az ID.3 gyártásával kapcsolatosan. Hogyan működik? A munkavállalóknak meg kell oldaniuk különböző rejtvényeket és problémákat mindegyik három szabadulószobában 20 percen alatt. Az első szobában visszautaznak az időben, és megismerik az elektromos motorok 19. századi feltalálását.

A második szobában a munkavállalók felülvizsgálhatják tudásukat a wolfsburgi üzemről, annak kezdetétől a 1930-as évek végétől napjainkig. A harmadik és utolsó szabadulószobábanban digitális előnézetet kapnak, amely bemutatja a közlekedés jövőjét, amikor mindenkinek elektromos járművei lesznek.

Hasonlóan a hagyományos szabadulószobákhoz, itt is csapatban kell  megoldaniuk a problémákat, mielőtt továbbléphetnek a következő ajtóhoz. Nem ez az első alkalom, hogy a VW alkalmazza ezt aújszerű betanítási módot, mivel a zwickaui és emdeni gyárak dolgozói korábban már kipróbálták ugyanezt a szabadulószobát.

Hosszútávon a VW tervezi, hogy 2025-ig 22 000 dolgozót képez Wolfsburgban. Közben pedig 460 millió eurót is invesztál a gyár átépítésébe, hogy felkészítse arra az átállásra, hogy 2023 után minden Európában gyártott autó elektromos lesz.