Mióta Nagy Feró elénekelte, hogy „nyolc óra munka, nyolc óra pihenés, nyolc óra szórakozás”, mindenki utánnaszámolhat, hogy sajnos legtöbb idejét nem családja, szerettei, barátai körében tölti, hanem a munkahelyén.

Mivel a munkaadók is tudják, hogy rideg környezetben senki nem szeret dolgozni, igyekeznek otthonossá tenni a körülményeket, amennyire persze lehetséges. Érdekük, hogy a munkavállalók egy közösség részének érezzék magukat, egyrészt így odaadóbbak, hűségesebbek céghez. Küldetésnek érzik a rájukbízott munkát. De hogy a munkahely ne fulladjon szappanoperába, feloldódjanak a feszültségek, időről-időre érdemes kivonni a munkatársakat, a megszokott mókuskerékből, és elvinni őket valami közöset csinálni. Ezekből a csapatépítő játékokból gyűjtöttünk ízelítőt.

Csapatépítő tréningek

Ha a főnök az egyszerűségre hajt, akkor befizeti a az alkalmazottjait egy csapatépítő tréningre, ahol úgynevezett coachok vezetésével különböző közösségfejlesztő feladatokat kell végeznie a társaságnak. Az egész alkalomnak ugyanakkor gyakran van egy kis mellékíze, mintha félúton járnánk az óvodai játékok és egy pszichológiai kísérlet között. Ezek a tréningek célirányosan a konfliktuskezelésre, bizalomépítésre, a morálra, koncentrációra helyezik a hangsúlyt, ami jó a cégnek, de valljuk be, ebből közösség nem lesz, csak jobb munkaerő.

Alkoholban oldódnak a feszültségek

A legegyszerűbb csapatépítés éppen ezért az ivászat. Ezt egyes munkatársak külön-külön is gyakorolják, de kollektíven azért ritkábban. Bár a másnap a munka rovására is megy, egy közös görbe estén könnyebben oldódnak a feszültségek. Ilyen esetekben mindenki felszabadultabb, közvetlenebb – még a főnök is, ha elhívják. Egy kiadós vacsorával, sztorizással, kis csipkelődéssel eltöltött este ideális, hogy egy kicsit egymásra és magára találjon a csapat.

Ha már a kocsma, akkor eggyel magasabb szintje a céltalan alkoholizálásnak egy kocsmakívz megszervezése. Itt a kollégák csapatokra osztva válaszolják meg az összeállított kérdésköröket, általában két nagyobb részletben, egy közbeiktatott szünettel, amikor mindenki elmehet még egy korsó sörért. A kvízben az a jó, hogy mivel a kérdéskörök között a közélet, a bulvár, a történelem, a tudomány, vagy a sport is megtalálható, mindenki találhat olyan témát, amelyben otthonosan mozog. Mindenki hasznos tagja lehet a csapatnak. Emellett a versengés és a vita jó feszültséglevezető, a kvíz tehát ideális, és egyszerű csapatépítő játék.

Csapatépítés szabadulószobában

Hasonlóan ideális választás lehet közösen ellátogatni egy szabadulószobába. Az alaphelyzet hasonló, akárcsak egy munkahelyen, ahol közösen kell megbirkózni egy-egy nagyobb feladattal. Mindez azonban könnyedebb, játékosabb formában valósul meg, ahol mindenki megcsillogtathatja túlélőképességét. Egy szabaduló szobában a csapatnak egyszerre kell a kreativitásra az ösztönös megérzésre, a logikára és a gyorsaságra hagyatkoznia. Ráadásul annak élménye, hogy egy játékos életveszély-helyzetből közösen keverednek ki a kollégák, megacélozza a morált.

 

Ha az időjárás engedi, és a kollégák is szívesen lépnek ki a komfortzónából, érdemes megpróbálni egy erdei akadálypályát csapatépítő játék gyanánt. Itt természetesen sokkal nagyobb hangsúly jut az ügyességre és a kitartásra, de az együttműködés egészen új dimenzióit élhetjük át. Ráadásul a fizikai mozgás, a közös bénázás és az izomláz serkentőleg hat a hétköznapokban. Ez egy valódi kaland, aminek átélését sokáig emlegethetitek még.