Tudtad, hogy a zsenit az őrülttől csak egy hajszál választja el? Így történt ez professzorunkkal is. Addig-addig kísérletezett míg véletlenül talált egy olyan vírust, mely az egész emberiséget agyatlan húsdarabbá, ha úgy tetszik zombivá változtatja.

Ezekért a kísérletekért nem jár Nobel-díj és nem is kerülnek be a híradóba. Épp ezért is ennyire veszélyesek. Szerencsére úgy tűnik, eddig mindig volt valaki, aki időben leállította a hasonló próbálkozásokat.

Az emberiség sorsa most a te kezedben van.

A zombikról

Mondhatnád, hogy na persze, zombik csak a horrorfilmekben léteznek ráadásul ott is csak mellékszereplőként. De valóban ez a teljes igazság?

A filmvászonról ismert zombik valószínűleg az afrikai vodo vallásból kerültek a köztudatba. Ott sem töltenek be központi szerepet, egész röviden összefoglalva olyan halottakat értettek alatta, akiket egy varázsló élesztett fel, hogy neki szolgáljanak. Ezek az élőhalottak elvesztették magasabb szintű idegi funkcióikat és állatként, ráadásul nem is túl intelligens állatként tengetik létezésük napjait.

Vad elképzelésnek tűnik? Mágikus alapon bizonyosan. Azonban tudományos alapon nem feltétlenül. A professzor nem teljesen légbőlkapott dologra alapozott.

Zombik az állatvilágban

Akár hiszed, akár nem, zombik eddig is léteztek. Igaz, csak az állatvilágban. Ott viszont tudományosan bizonyítottan.

Begombázott hangyák

Zombivá tud változtatni hangyákat az Ophiocordyceps unilateralis nevű gombafaj. Ha a gomba spórája bejut a hangyába, módosítja annak viselkedését. Arra veszi rá, hogy elhagyja a bojt és felmásszon egy levélre, hogy ott pusztuljon el. Mindezt azért, hogy a fertőzött állat agyából kinőhessen a gomba. Hátborzongató!

Nyolcadik utas a darázs

A Magyarországon is honos a fürkészdarazsak néhány faja, mely még ennél is durvább galádságra képes. Miután az anya petéket rak egy hernyóba, lárvái annak testében kezdik meg életüket: testnedveivel táplálkoznak, gondosan ügyelve arra, hogy keltetőgépük életben maradjon. Amikor elérkezik az idő, átrágják magukat a hernyó bőrén, és bebábozódnak.

A történet azonban nem ér itt véget. Ugyan a bábok már nem a hernyóban élnek, továbbra is uralják viselkedését. Ahelyett, hogy továbbállna, a hernyó a bábok mellett marad, és elszántan védelmezi őket. Mindhalálig. Igen, zombi sorsából csak a halál adhat neki feloldozást. Ezt a kegyelmet is csak akkor nyeri el, amikor a bábok kikelnek - és felfalják.

Küldetés a szabadulószobában

Megtörténhet ez emberekkel is? Képes a professzor vírusa hasonlóra, mint a fenti paraziták? Nem tudni, de nem kockáztathatunk.

Az emberiség sorsa most a te kezedben van. A feladat nem kevesebb, mint elkészíteni az antivírust, mielőtt még túl késő lesz. Azt gondoljuk, a recept valahol a professzor laborjában lehet, de senki más nem találja.

Talán te?

Tedd magad próbára, irány a Zombi szoba!