Láttál már bomba-hatástalanítást filmekben? Szerinted hogy van, hogy valahogy mindig eltalálják, melyik zsinórt kell elvágni? És ráadásul mindig az utolsó pár másodpercben sikerül megmenteniük a világot....

Na a BOMBA játékunk nem ilyen!

 

Itt ha a szerencsére bízod magad, akkor bizony pórul fogsz járni, mert ez nem egy ZS kategóriás akciófilm, hanem az egyik legizgalmasabb pálya, amit valaha építettünk. Ráadásul az építés óta eltelt 5 évben folyamatosan tökéletesítettük.

Történelmi keretsztori

A II. világháború után az USA-nak és a Szovjetuniónak is volt már nukleáris fegyvere, ezért a fél világ attól reszketett, nehogy valamelyikük elkezdje az atomháborút.  Szerencsénkre, egyik szuperhatalom sem nyomta meg végül a piros gombot, és gondosan ügyeltek arra, hogy ne kerüljenek egymással direkt katonai konfliktusba. Ezt az időszakot nevezzük hidegháborúnak. Ennek viszont voltak forró pontjai, mint például a koreai-, vietnami háború, szuezi válság, kubai rakétaválság, vagy éppen az ‘56-os magyar szabadságharc.

Kubai rakétaválság

A hidegháború egyik, ha nem a legfeszültebb pillanata az 1962-ben zajló kubai rakétaválság volt.

Egészen röviden a történet annyiból állt, hogy a Szovjetunió rövid és közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákra szerelt atomfegyvereket telepítettek a Fidel Castro vezetése alatt álló Kubába. Mindössze mindössze kétszáz kilométerre az Egyesült Államok partjaitól.

Kennedy elnök válaszként tengeri blokád alá vonta Kubát, nem engedte be a Szovjetunióból érkező hajókat kikötőibe. A válság akkor volt a legmélyebb, amikor október végén az amerikai haditengerészet hajói néztek farkasszemet a szovjet teherhajókkal (és mint később kiderült a térségbe vezényelt szovjet atomtengeralattjárókkal).

Az egész világ megkönnyebbült, amikor a szovjetek visszafordultak, majd október 28-án Hruscsov is bejelentette, hogy a Szovjetunió eltávolítja a térségből az atomrakétákat. Cserébe az Egyesült Államok is leszerelte a Törökországba telepített rakétakilövő állomásait.

Küldetés a kijutós játékban

A szabadulószobába lépve 1962. októberében, a kubai rakétaválság évében találod magad. A szembenálló felek között pattanásig feszült helyzetben egy renegát ügynök megszerzett egy atomfegyvert és azt tervezi, hogy kirobbantja, vagy legalábbis felgyorsítja saját szakállára harmadik és egyben utolsó világháborút.

Egy titkos bunkerben építette ki főhadiszállását és bármelyik pillanatban megnyomhatja a piros gombot. Te és csapatod feladata, hogy megakadályozd ebben, de időtök egyre fogy.

Tedd magad próbára, foglalj most!