Körülnéztél már nálunk, de még nem tudod, hogy vágj bele és azon gondolkozol, hogy melyik pálya való neked? Adunk most pár kapaszkodót és szempontot, hogy biztos jól érezd magad nálunk az első játékodon.

Játékosok száma

A szabadulószobákban akkor fogjátok magatok a legjobban érezni, ha többen vagytok. Egyedül nem ajánljuk a játékot, de ketten már belevághattok a kalandba. Az ideális létszám szerintünk csapatonként valahol 4-6 fő körül mozog, és érdemes annál többen jönni, minél nehezebb pályát néztek ki magatoknak, mert több szem többet lát.

A szobák nehézsége

Tapasztalataink alapján összeállítottunk egy sorrendet a pályáink között nehézség szerint:

A Zombie a legkönnyebb pályánk. Ezért olyan játékosoknak ajánljuk, akik még egyáltalán nem játszottak szabadulószobában, és más logikai játékokkal sem nagyon.

Közepesen nehéz a Bomb, legnehezebb pedig a Madness  szobánk, ami azt jelenti, hogy kihívást jelent olyanoknak is, akik számára nem ismeretlen a szabadulószobák világa és a logikájuk is kimagasló. A Madness elég sok fejtörést szokott okozni tapasztaltabb játékosoknak is.

A Prison pályánkat még nem indítottuk olyan régen, hogy legyenek statisztikai adataink a nehézségéről, ezért itt egyelőre érzésből tudjuk azt mondani, hogy nehézségre nagyjából a Bomb és a Madness között van.

Sztori

A szobák készítésénél arra törekedtünk, hogy mindegyik hangulatos és magával ragadó legyen. Nem az a célunk, hogy bármelyik pályánk is ijesztő legyen, hanem inkább az, hogy jól szórakozzatok benne és élvezzétek a játékot. Egyik szobánk sem ijesztőbb Andersen, vagy a Grimm testvérek meséinél, így akár félősebbeknek is bátran ajánluk őket. Úgyhogy nyugodtan válaszd azt, melynek leginkább megtetszik a háttértörténete.

Bármelyik szabadulószobánkra is esik a választásod, azt érdemes tudni, hogy a játék során számíthatsz a játékmesterek segítségére. Ők ugyan nem fogják helyettetek megoldani a feladványokat, azonban segítenek rájönni a megoldásra, ha egy-egy feladványnál elakadnátok.

Tedd magad próbára és foglalj most egy szabadulószobát!