Ha már majdnem mindent tudsz, ami szükséges ahhoz, hogy eredményes legyél egy kijutós játékban, egy dologgal azonban még mindig meg kell küzdened: az idővel.

Elárulunk azonban egy titkot: ne foglalkozz vele! Sokan úgy tekintenek az órára, mint a legnagyobb ellenségükre, pedig nem az. A pályák kialakításánál figyeltünk arra, hogy a feladatok megoldhatóak legyenek 60 percen belül.

Az óra akkor tud csupán zavaró lenni, ha rágörcsölsz és ezért kapkodni kezdesz. Csak akkor zökkenthet ki  a koncentrációból ha hagyod.

Fontos viszont, hogy ha elakadtok a pályán és kb. 10 perc alatt sem tudtok előbbre lépni, akkor inkább kérjetek segítséget játékmesterünktől. Ő nem fogja megoldani helyettetek a feladványt, de segít elindulni a megfelelő irányba.

Ezért fogadd meg a tanácsunkat, teremts redszert és ne hagyd, hogy az a fránya óra kizökkentsen, haladj a saját tempódban! Egy dolgot viszont biztos nem tudsz elkapkodni, mégpedig az, ha most foglalsz magadnak és barátaidnak egy játékot, hogy próbára tegyétek magatok.