Rendszerezd a feladatokat! Biztos sokszor hallottad már, de most ne munkára gondolj. Az életben mindig adódnak megoldandó helyzetek, főleg, ha szabadulószobában vagy. Nagyon fontos ilyenkor az a mód, ahogy átgondolod és rendszerezed a feladatokat, mert az az eredményes játék egyik kulcsa. 

Azt vettük észre, hogy azok a csapatok járnak sikerrel, akik időt szánnak arra, hogy átgondolják az előttük álló feladatokat és megállnak egy kicsit rendszerezni és átbeszélni azokat. Az olyan társaságok, akik csak fogták magukat és minden koncepció nélkül nekiestek a játéknak, sokkal rosszabb arányban találták meg a megoldást.

Biztos te is tapasztaltad már, hogy a kapkodás soha nem vezet jóra. Ha egyszerre mindenbe belekapsz, akkor jó eséllyel semmivel sem fogsz időben végezni és az idő szorításában csak a kudarc vár rád.

Ennek nem kell így lennie. Ezért javasoljuk, hogy rögtön azután, hogy felmértétek a játékban a terepet és körülnéztetek, vegyétek sorra, hogy milyen típusú feladatok várnak rátok, és azt is, hogy a csapatból ki azok megoldására a legalkalmasabb. Ne foglalkozzon mindenki mindennel, mert azzal nagyon sok időt vesztetek. Tedd magad próbára most és válassz szabadulószobáink közül!