Egyedülálló kétnapos rendezvényt szerveznek Saint-Maciare középkori városában, ahol a résztvevők Harry Potter varázslatos világában merülhetnek el.

Az esemény tulajdonképpen egy óriási szabadulós játék lesz május 25. és 26-án. A különlegességét az adja, hogy tulajdonképpen a település minden szegletében találhatnak maguknak egy-egy szabadulószobás kalandot a résztvevők. Játszhatnak a kastélyban, barlangban, postahivatalban és a középkori városka utcáin is. A játékosok Harry, Ron vagy Hermione bőrébe bújva tesztelhetik logikai, stratégiai készségeiket. Az esemény zárásaként pedig most akár muglik is részt vehetnek egy hamisítatlan Roxfort-banketten.

Szabadulószoba az egész városban

Az eseményt szervező Ludothèque ephèmere egyesület egyedülálló lehetőséget lát azzal, hogy elsőként változtat szabadulószobává egy egész várost. Nem is akármilyen várossal teszi mindezt, hiszen Saint-Maciare-nek olyan erős atmoszférája van, hogy az ódon utcákon lépkedve, már szinte várja az ember, hogy rég elfeledett titkok nyomába eredjen és része legyen valamilyen varázslatban.

Keveslik a szabadulószobák számát Franciaországban

A szervezők kiemelték, hogy bár a kijutós játékok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, úgy látják, hogy relatív kevés van belőlük Franciaországban. Kíváncsiak vagyunk, hogy ez megváltozik-e egy varázsütésre a rendezvény után.