Egy Szalonikiben működő, szabadulószobákat üzemeltető görög cég, a The Great Escape Schindler listája néven nyitott szabadulószobát. A játék története lényegében megegyezik Steven Spielberg Oscar-díjas filmjének tartalmával.

A játék leírása ugyan mostanra már semmilyen konkrétumot nem tartalmaz, annyi azonban kiderül, hogy 1939-ben egy gazdag és befolyásos üzletember bőrébe bújva élhetjük át a kalandokat. Az üzletember - mily meglepő - kezdetben csak hasznot akart húzni a háborúból, majd szép lassan a célja az lesz, hogy minél több ártatlan életet mentsen meg.

A nyitás körül kipattanó botrány miatt a szoba nevét Schindler listájáról Titkosügynökre módosították, a tematika azonban, mint fentebb láthatjuk, nem sokat változott. Ennek ellenére, vagy éppen ezért, a szabadulószoba értékeléseiből az látszik, hogy a vendégek kedvelik a játékot.

Korábban Görögországban volt Auschwitz szabadulószoba is

Bár úgy tűnik, a közfelháborodás mindig elmaradhatatlan, ha ilyen érzékeny témát igyekeznek egy szabadulószobában feldolgozni, mégsem ez az első eset, hogy ehhez nyúlnak. Épp Görögországban nyitottak korábban egy Auschwitz-tematikájú szabadulószobát, ami még a mostaninál is erősebbre (értsd megbotránkoztatóbbra) sikerült.

Alapvetően a szabadulószobák hangulatához hozzátartozik egy kis borzongás, izgalom. Tetszik vagy sem, az emberiség történelme tele van hátborzongató eseményekkel, melyek egy része valahogy nem alkalmas arra, hogy játék tárgyává váljon, mert sokaknál kiveri a biztosítékot.