A kijutós játékok mindig is bővelkedtek izgalmas fordulatokban és kalandokban. Ezt a három hihetetlen szabadulószoba-sztorit viszont nehéz felülmúlni.

Nemes egyszerűséggel kirúgta az ajtót

A szabadulószobákúból való kijutás nem mindig egyszerű, ezért nem egy játékos akadt már, aki nem követte a többet ésszel, mint erővel elvét, és a feladványok megoldása helyett a drasztikusabb megoldást választotta.

A Reddit valóságos aranybányája a játékmeseterek ilyen történeteinek. Pár éve pörgött igazán az a topic, ahol szabadulószoba-tulajdonosok és alkalmazottak számoltak be az ilyen történésekről. Ezek fényében talán már nem is tűnik hihetetlennek a dolog, mert sok esetben csábító volt a könnyebb utat választani. Vagy éppen a nehezebbet, mert a beszámolók szerint volt olyan játékos is, aki nem is az ajtóval próbálkozott, hanem a falat látott neki lebontani.

Betört a szabadulószobába, játékpénzt lopott

Peches betörők tavaly egy utrechti szabadulószobában próbálkoztak, ám a nem sok sikerrel - legalábbis ami a zsákmányt illeti. A szabadulószoba széfjét ugyan sikerült feltörniük, ám abban csak játékpénzt és feladványokat találtak.

A hely tulajdonosa szerint a betörők nem lehettek túl éles elméjűek, számíthattak volna arra, hogy egy szabadulószoba nem tart értéket egy olyan széfben, melyet a vendégek számára tartanak fenn.

A kedvencünk pedig az a betörő, aki betört egy szabadulószobába, de nem tudott kiszabadulni

Az utrechti sztori még mindig semmi egy pár éve történt vancouveri esethez képest. Ott a betörő betört ugyan a szabadulószobába, ám a kijutás már meghaladta a képességeit. Feladta és inkább magára hívta a rendőrséget, hogy segítsenek neki kijutni.

A hívásnapló szerint négyszer hívta a helyszínről a 911-et, hogy segítsenek neki kijutni. A helyszínre érkező rendőrök végül is segítettek hősünknek a kijutásban, aki addigra meglehetősen zavart volt. Hogy ez nála alapállapot, vagy a kaland viselte meg, talán már soha nem derül ki. Nem ez volt viszont  az első betörése, amivel lebukott. De ezidáig legalább mindig sikerült elhagynia a helyszínt, a szabadulószoba viszont kifogott rajta.