Igen, ilyen is van. A Darwin-díjas betörőt Rye Wardlaw-nak hívják és Vancouverben sikerült elkövetnie ezt a szuperprodukciót.

Az eset a The Columbian beszámolója alapján a következőképpen történt:

A betörő először a bejárti ajtót próbálta betörni, de nem járt sikerrel, csak megrongálni tudta. Mivel azonban a szabadulószoba egy plázában volt, annak technikai helyiségében talált egy kulcsot, amivel mégis bejutott az éjszaka közepén.

A gondok ez után kezdődtek. Wardlaw azt ugyan nem tudta elmondani a rendőröknek, hogy miért is éppen a szabadulószobát választotta célpontnak, az azonban kiderült, hogy nem igazán sikerült benne tájékozódnia.

Egy ideig próbálkozott, majd feladta. A hívásnapló szerint négyszer hívta a helyszínről a 911-et, hogy segítsenek neki kijutni. Hát ja, a feladványokkal nem boldogult szerencsétlen. A rendőrök végül is segítettek hősünknek a kijutásban, aki meglehetősen zavart volt, mire kiértek a helyszínre. Hogy ez nála alapállapot, vagy a kaland viselte meg talán már soha nem derül ki.

Nem ez volt az első betörése, amivel lebukott. De ezidáig legalább mindig sikerült elhagynia a helyszínt, a szabadulószoba viszont kifogott rajta. Tettéért bíróság elé fogják állítani annak ellenére, hogy semmi nem tűnt el a szobából.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a póruljárt betörő egyvalamit mégis jól csinált. Na nem azt, hogy nyitvatartás után ment szabadulószobában, sem azt, hogy megrongálta.

Arra viszont ráérzett, hogyha nem megy a kijutás, megakad valamilyen feladványon, akkor bizony segítséget kell kérni. Jobb lett volna, ha mindezt nyutvatartási időben a játékmesterektől teszi, akkor az élmény is sokkal-sokkal élvezetesebb. Dehát nem lehet minden tökéletes.

 

Tanulság 1: ha nem tudsz kijutni egy szabadulószobából, mindig kérj segítséget!

Tanulság 2: ha szabadulószobába mennél, mindig vegyél jegyet. Olcsóbban megúszod, hidd el :)