Sokan kérdezitek tőlünk, hogy ajánljuk-e a szabadulószobákat a gyerekeknek? Bár a kérdés egyszerűnek tűnik, azonban a válasz egy kicsit összetettebb. Ezt járjuk körbe cikkünkben.

Kinek való a szabadulószoba?

A szabadulószoba mindenkinek, aki nyitott az újszerű, különleges élményekre és hajlandó kicsit megdolgoztatni az agyát. Magyarul a szabadulós játék neked való, ha használod az agyad és szereted az aktív kikapcsolódást. Egyszerre izgalmas kihívás és magával ragadó csapatjáték. A kijutós játékok próbára teszik a logikád és kombinációs készséged.

A szobákban elrejtett nyomokat és összefüggéseket kell megkeresned, az akadályokat pedig akkor tudod sikerrel venni, hogyha ezekből összeáll a kép. Szükséged lesz még egy olyan csapatra, melynek tagjai kiegészítik egymást és szívesen néznek szembe együtt a kihívásokkal. A játék során olyan szunnyadó képességeidet fedezed majd fel, melyekről már rég megfeledkeztél az unalmas hétköznapokban.

Kikkel gyere játszani?

A szabadulós játék akkor adja a legjobb élményt, ha olyanokkal játszol, akikkel szívesen töltesz időt, és szeretnéd őket más oldalról is megismerni. A közös kihívások, az együttes erőfeszítések és a csapatban átélt siker közelebb hozza egymáshoz a játékosokat, segít elmélyíteni az emberi kapcsolatokat. Akár egy társasjáték, de a szabadulószoba azért sokkal izgalmasabb. Ezért ajánljuk mindig szívesen csapatépítőre is szobáinkat. Persze egy család, vagy egy baráti társaság is ugyanúgy jól tudja magát érezni, mint egy munkahelyi kollektíva. Szóval ezen nem kell sokat gondolkozni, csak simán hozd magaddal, akiket szeretsz, vagy, akiket rá tudsz beszélni erre a kalandra. Nyugodtan bedobhatod egy céges meetingen és egy vasárnapi családi ebéden is az ötletet.

Gyermekek a szabadulószobában

Szabadulószobáinkra azt szoktuk mondani, hogy sokkal inkább izgalmasak, mint félelmetesek. Ennek ellenére ragaszkodnunk kell ahhoz, hogy 14 éven aluli gyermekek, csak szülői felügyelettel jöhetnek hozzánk játszani. Ez nem csak jogi szőrszálhasogatás, több oka is van. A legfontosabb célkitűzésünk az, hogy minden játékos jól érezze nálunk magát. A szabadulószobákban ehhez az kell, hogy a feladványok mindig pont annyira nehezek legyenek, hogy egy felnőtt számára is kihívást jelentsenek. Pont ezért a gyermekeket nem biztos, hogy önmagukban lekötik. Így akkor érdemes kisebb gyermekkel családi programot szervezni a szabadulószobába, ha ő a játék mellett is megkapja azt a figyelmet, hogy a csapat hasznos tagjának érezze magát, és tud osztozni a közös sikerélményben akkor is, ha egy-egy feladatba beletörik a bicskája.