A koronavírus-járvány számtalan iparágat megtépázott, főleg a szórakoztatóiparban, ez alól nem kivételek a szabadulószobák sem. Ez azonban legyen az üzemeltetők, a mi bajunk. A fontosabb kérdés az, hogy a játékosok számára adottak-e az újranyitás után a játék biztonságos feltételei?

Újra nyitva vannak a szabadulószobák

A Magyarországon a védelmi intézkedésekkel összhangban 2021 májusától újra működhetnek a szabadulószobák.

Ráadásul a játékhoz nem szükséges védettségi igazolvány sem. Ez ügyben elég nagy a bizonytalanság vendégeinknél, de a kormányrendelet egyértelműen fogalmaz azokról a helyekről, amelyeket csak védettségi igazolvánnyal lehet látogatni, ilyenek az éttermek belső részei, vagy például az állatkert. 

A szabadulószobák esetében nincs ilyen kikötés, a helyeket bárki látogathatja. Az ide érkező kisebb csoportok rajtuk kívülálló személlyel nem találkoznak, kt csoport és két játék között pedig mindig fertőtlenítjük a szabaduszobákat.

Mennyire biztonságosak a szabadulószobák?

A játékmesetreink mindent megtesznek annak érdekében, hogy a játékosokat tiszta és fertőtlenített játéktér fogadja. Ezel együtt persze nem tudunk a játékmenet során steril körülményeket biztosítani, mint ahogy egy üzlet, fodrászat sem. Így a csapaton belüli játékosoknak a körültekintő hozzáállásán is sok múlik.

A szabadulószobák önmagukban nem veszélyesek, vagy veszélyesebbek bármilyen más nyilvános helynél. A kockázatot szinte kizárólag a bennük lévő emberek jelentik. Így arra kérünk mindenkit, hogy csapattársai iránti felelőségből akkor jöjjön csak játszani, ha teljesen egészséges és így nem jelent fertőzésveszélyt. Annyiban tudjuk még biztonságosabbá tenni a szabadulószobákat, hogy kérjük a maszk viselését a játékosoktól, így garantálva nagyobb biztonságukat.

Új szabadulószobák

Aki pedig játszana, azoknak több jó hírrel is szolgálhatunk,  mivel nem tétlenkedtünk a járvány hónapjaiban. Több új szabadulószobát nyitottunk, hogy azok a játékosok is találjanak új kalandokat, akik mindegyik korábbi szobánkat kipróbálták. Érdemes új kihívások után nézni ezért a szabadulószobáink között, ahol biztos ti is megtaláljátok a nektek való kijutós játékot!