A sikeres kijutós játék titka a jó csapat, ezért nem mindegy, hogy hogy állítod össze a tiedet. Ebben segítünk, most, hogy milyen játékosokkal jó résztvenni egy szabadulószobás kalandban.

Vezető

Egy baráti társaságban, vagy akár egy családi összejövetelen is, ha a szabadulószobák felé veszitek az irányt, akkor szükség lesz egy vezetőre. Ő lesz az, aki rendszerezi a feladatokat és motiválja a csapat többi tagját. Persze ideális esetben nem korbáccsal fog titeket ávégigverni a szabadulószobán, hanem kiválló kommunikációs készséggel vívja ki a tiszteletet.

Megfigyelő

Rengeteg apró nyom, rejtett feladvány van a szabadulószobákban, ami felett a felületes szemlélő tekintete elsőként átsiklik. Egy alapos és sasszemű csapattag viszont rengeteget segíthet abban, hogy semmi ne kerülje el a figyelmeteket.

Elemző

Nem elég észrevenni a nyomokat, a sikeres játékhoz az is kell, hogy megtaláljátok a köztük lévő összefüggéseket. Ezért nagyon hasznos, ha van valaki a csapatban kiváló logikai és problémamegoldó készséggel, mert rengeteget segíthet nektek.

Csapatember

Nem mindig egyszerű több ember között a kooperáció, főleg akkor nem, ha többen vágynak mondjuk a vezető szerepre. A parttalan vitákat leginkább úgy lehet elkerülni, hogy van egy-két tipikus csapatember, aki figyel az összhangra és ennek érdekében örömmel követ másokat.

Mókamester

Bár feladatokról és célokról volt szó a korábbiakban, nem érdemes arról megfeledkezni, hogy a szabadulószoba első sorban szórakozás. Így ha valakit, akkor egy mókamestert érdemes bevenni a csapatba, hogy biztos jól érezzétek magatokat.
 

Csapatmunka

Egy-egy kijutós játék sikere sokkal inkább múlik a csapatmunkán, mint az egyéni képességeken. Számtalan játékot figyeltünk meg már és mindig azt vettük észre, hogy az olyan társaságok sikeresek, akik összehangoltan, csapatban játszanak. Hogy miért? A válasz nagyon egyszerű: mi is és mások is úgy építettük meg a szabadulószobákat, hogy ne egy ember logikáját kövesse, hanem az egyes feladványok mind mástól származnak, így megoldásuk is többféle gondolkodásmódot igényel.