Nagyon sokan választják a szabadulószobákat csapatépítőjük helyszíneként. Vajon mitől lesz jó egy csapatépítő, és mi teszi a szabadulószobákat ideális helyszínné?

Aktív részvétel

Ahogy egy csapatjáték, úgy egy csapatépítő is akkor igazán jó, ha mindenki részt vesz benne. Ezért nem érdemes például előadásokkal fárasztani a kollégákat csapatépítő címén, mert nem igazán válik hasznukra. Olyan helyzetekben viszont, amiben mindenkinek van mit csinálnia, sokkal valószínűbb, hogy meg is ragad valami. A szabadulószobák feladatainak megoldása pont ilyen, mindenki megtalálja a hozzá legközelebb álló tevékenységet.

Együttműködés

Az aktív kikapcsolódás akkor igazán ideális csapatépítőként, ha rávezeti a résztvevőket az együttműködésre, ami minden csapatmunka alapja. A közös kihívások, feladatok és persze a siker az, ami igazán egységessé tud kovácsolni egy társaságot. A szabadulószobák feladatai kompexitásukkal serkentik ezt a típusú együttműködést, hiszen különböző képességeket, készségeket kívánnak meg, így a játékosok egymásra vannak utalva a kaland során.

Szórakozás

Egy munkahelyi kollektíva számára fontos, hogy a csapatépítőre ne csak egy újabb feladatként tekintsenek, hanem jól is érezzék magukat közben. Az eredményesség szempontjából is jobb egy olyan csapatépítőt tartani, amihez közös, pozitív élmények társulnak. A magával ragadó feladványok, a közös erőfeszítések, és persze a szórakoztató keretek pontosan abba az irányba mutatnak a szabadulószobákban, hogy ez garantált legyen.

Csapatépítő a szabadulószobában

Minden olyan tevékenység, melyet az emberek közösségben végeznek, erősíti a csapatszellem kialakulását. Ideális esetben ilyen még a napi munka is, a sport, de még egy közös sörözés is. A szabadulószobákat viszont ezen túl azért is ajánluk, mert itt a közös cél teljesen egyértelmű és a feladványok megoldásán keresztül a jutalom, a közös sikerélmény is garantált. Ráadásul emellett a szabadudószobák feladatai olyan szunnyadó képességeik használatára vezetik rá a csapattagokat, melyekről nem csak társaik, de talán még ők sem tudtak. Így jobban megismerik magukat és társaikat, ez pedig nagyon jól fog jönni a későbbiekben, a napi munka során.