Hamarosan becsengetnek, a diákok mérsékelt izgalommal várják az iskolakezdést. Mérsékelttel azért, mert sokan sokan azt gondolják, hogy az iskola nem feltétlenül az életre készít fel. Van egy jó hírünk, a szabadulószoba viszont igen.

Nézzük hát, mit tanulhatsz a szabadulószobákban!

Kommunikáció

Talán nincs is az életnek olyan területe, vagy olyan szakma, ahol ne lenne szükség, kommunikációra. Tulajdonképpen a sokrétű kommunikáció az ami az embert emberré teszi és segített neki abban, hogy kultúrát, civilizációt teremtsen. Teljesen mindegy, mivel foglalkozol, kommunikációra szükséged lesz. A szabadulószobában nagyon fontos, hogy megvitassátok egymással az ötleteiteket, így ez az elengedhetetlen skill is fejlődni fog.

Kooperáció

Ha szóba került a kommunikáció, akkor nem maradhat el a kooperáció, vagyis az együttműködés sem. A Bibliában pont e két készség összezavarásával koppintott a Jóisten az emberek orrára, amikor Bábel tornyát egészen az égig akarták építeni. Összezavarta a nyelveket, így megszakadt a közös munka, mert aki mondjuk vakolókanalat kért volna, ahhoz hozzávágtak egy vödröt. Együttműköésre márpedig óriási szükség van, hiszen egy hatékony csapatban az egyéni képesslgek kiegészítik egymást, így hatásuk összeadódik. Ha az eget nem is lehet elérni az együttműködéssel,egy hatékony csapat, nagyon magasra juthat.

Out of the box gondolkodás

Az ember alapvetően sémákban gondolkodik. Ezek a tanult gondolkodási minták segítenek abban, hogy ne kelljen minden apró-cseprő döntésünk előtt hosszasan töprengenünk. Bizonyos helyzetekben viszont valami egészen mást kell előrántani a kalapból és lerázni a gondolkodási sablonokat. Ilyenkort jön jól az a készség, hogy egész máshonnan, szokatlan szemszögből tudunk megközelíteni egy problémakört. Az összes találmány, ami csak eszedbe jut, úgy született, hogy valaki egyedi megközelítéssel, out of the box gondolkodott. "Ha megkérdeztem volna az embereket, hogy mit is akarnak, azt mondták volna, hogy egy gyorsabb lovat." - mondta Henry Ford, nagyszerűen bemutatva az out of the box gondolkodás esszenciáját.

 

Ha úgy érzed te is hasznát vennéd ennek a három szuperképességnek, nincs más hátra, mint belevágnod egy játékba, amit itt tudsz lefoglalni.