Lassan megjelennek a  mikulás csokik és a szaloncukrok az üzletek polcain. Ha az időjárásból nem is, ebből egyértelmű, hogy lassan nyakunkon az ünnepek. Ha mikulás ajándékot keresel, akkor van egy ötletünk, spoiler: a egy szabadulószobás kaland lesz az.

De hogy miért is? Miért jobb ajándék egy kijutós játék, mint a mikulás csoki? Nézzük csak!

Nem kell kipucolni hozzá a cipőt

Már a legkisebbek is tudják, hogy a Mikulás akkor hoz ajándékot a lábbelibe, ha az szépen ki van suvickolva, ezért bizony melós rákészülni arra, hogy kerüljön bele valami. Boxolni, fényesíteni, miegymás. Nagy macera, ugye? Na, a szabadulószobához nincs erre szükség. Ha játszani jössz, becsszó, lehet bármilyen koszos a cipőd, ugyanúgy beengedünk és a kalandot is ugyanannyira élvezni fogod.

 

Bármikor aktuális

A mikulás csoki december 6. után értelmét veszti és pont akkor lesz akciós a boltok polcain, amikor már késő. Ezzel szemben a szabadulószobákban bármikor tudsz játszani, ráadásul, ha most rászánod magad egy foglalásra, akkor még elcsípheted a halloweeni akciónkat is, igy le tudsz csippenteni a játék árából.

Egyszerre többen élvezhetitek

Bár vannak adakozó kedvű emberek, azért a mikulás csokik többségének csak az lesz a sorsa, hogy valaki egyedül falja be őket. Ezzel szemben kijutós játék igazi közösségi élmény, ahol többen eredhetek a rejtélyek nyomába így az élmény és a siker is közös lesz.

Nem csak gyerekeknek

Akadnak édesszájú felnőttek is, de azért a mikulás csokinak a gyerekek örülnek a legjobban. A szabadulószobát viszont kortól függetlenül mindenki élvezheti, hiszen a feladványokat úgy állítottuk össze, hogy mindenki a csapatban megtalálja a képességeinek megfelelőt és egy izgalmas agytornában legyen része.

Nem hízlal

Az ünnepek során bizony mindenkire fel-fel csúszik néhány ,iló, hiszen ki tudna ellenállni a nagyi beiglijének, vagy egyébb karácsonyi finomságoknak. Nem baj azonban, ha ez a folyamat nem rögtön Mikulásnál indul el, és nem kezdjük el már rögtön hizlalni a megajándékozottakat. Mert bizony a mikulás csoki hizlal, a szabadulószoba viszont nem.