A  szabadulószobák nemcsak csapatépítő-,  hanem legénybúcsú-programként is népszerű helyeknek számítanak. Azonban ahogy a céges csapatépítőknél, egy legénybúcsún sem mindegy, hogy egy társaság hogyan fog a dologhoz.

Összeríuk ezért pár tippet, hogy segítsünk átgondolni, hogyan illeszkedhet egy kijutós játék a legénybúcsú programjába.

Érvek és ellenérvek

Nos, jó ötlet-e egyáltalán? Alapvetően igen, mert egy kijutós játék igazi közösségi élmény és közelebb hozza egymáshoz a baráti társaságokat. Ilyen szempontból teljesen rendben van a legénybúcsúkon is a játék. Sőt, egy emlékezetes élmény is lehet a társaság számára, hiszen valószínűleg nem minden nap van részük ilyesmiben. Tehát az izgalom, a közös, aktív szórakozás, és az élményfaktor mind-mind érvek a szabadulószoba mellett.

Mi szólhat akkor ellene?

Természetesen mi is tudjuk, hogy a legénybúcsúk alkalmáva általában nem maradnak szomjasak a társaságok. Ez így rendben is van, de azt azért érdemes hozzátenni, hogy az ilyenfajta emelkedett hangulat nem fog segíteni a szabadulószobák feladványainak megoldásában. Sőt, épp ellenkezőleg. Jobb akkor nekivágni a játéknak, amikor még mindenki toppon van szellemileg, ugyanis a szabadulószobában olyan feladványok sora kerül majd elétek, ami bizony meg fogja dolgoztatni az agyatokat. Ráadásul olyan nyomokat, logikai összefüggéseket kell keresnetek, olyan feladatokat kell megoldanotok, melyek nem szokványosak - így igényelnek némi koncentrációt és odafigyelést. Ez pedig nehezen megy szalonspicces állapotban.

Ezért azt tudjuk tanácsolni, hogy ha legénybúcsú alkalmával szeretnétek szabadulószobába jönni, akkor a az legyen az egyik első program. Jobb úgy bemenni a szabadulószobába, hogy mindenki toppon van szellemileg is. Ha viszont már a kilincset is nehezen találjátok, akkor nem érdemes kijutós játékkal próbálkoznotok - maximum egy másik alkalommal.

Tehát ha a játék mellett döntötök, akkor adjátok meg magatoknak az esélyt, hogy sikerrel járjatok és úgy garantáltan egy emlékezetes élménydús programban lesz részetek, melyet a társaság tagjai még sokáig emlegetni fognak. Szerintünk legalábbis sokkal jobb móka, mint azok az erőltetett feladatok, melyet a vőlegényre hagyományosan ráeröltetnek a társaság tagjai.