Ha lánybúcsút szervezel és vakarod a fejed a programokon, akkor most adunk egy pár tippet.

Ki-ki vérmérsékletétől függően ünnepelheti szabadságának utolsó napját egy lánybúcsú keretében. És persze nem csak ő, fontos, hogy barátnői is jól szórakozzanak ezen a jeles eseményen.

Lánybúcsú helyszínek és programok

Nem reprezentatív kutatásunkban a lánybúcsú programokat alapvetően 3 nagy csoportra lehetett osztani:

  • Piálós-bulizós

  • Csillezős

  • Kreatív

  • Extrém

Kezdjük is a piálós bulizós lánybúcsúkkal!

Ahogy a legénybúcsúknál, úgy a lánybúcsúknál is sokaknak az az első gondolata, hogy a program mindegy is, a lényeg, hogy legyen elegendő pia. Aztán persze lehet csavarni a dolgon némi flancolással, vagy olyan extrém helyszínekkel, ahova csak elvétve és óvakodva tenné be a menyasszony a lábát.

Ha sétál egy kicsit az ember a körúton valamelyik hétvégi estén, akkor nem tudja nem észrevenni a limuzinból sikítózó lánybúcsús társaságokat. A limuzin jó választás, ha az amúgy sem feltűnő lánybúcsús csapatnak tuti belépőt választanátok. Nem beszélve arról, hogy a limókban is mindig van némi pezsgő is bekészítve, így a buli már az utazás alatt elkezdődhet.

Az úticél aztán lehet teljesen változatos, voltak felvetések a késdobáló kocsmáktól kezdve Ibizáig - bár ez utóbbi helyre lehet, hogy célszerűbb repülővel menni. Budapesti programokhoz viszont ott a bulinegyed, ahova ha limuzinnal érkeztek, garantáltan rátok tapad minden tekintet. Ha meg a ti tekinteteknek is tapadhatnékja van, akkor egy chippendale show is beleférhet az estébe.

Csillezős programok

Ha már nem az arconpörgés a cél a lánybúcsún, akkor inkább a csillezős programok között érdemes körülnézni, amiből szintén akad bőven. Egy spa, egy egynapos wellness akár önmagában is jó program lehet egy nyugodtabb társaság számára.

Fürdők, szállodák is kínálnak ilyen jellegű programokat, ha kimozdulnátok a fővárosból, akkor a balatonpart is rogyásig van ilyesmi helyekkel. Kicsit bulisabb a déli part, ha pedig kizárólag a csill a cél, akkor inkább az északi part felé érdemes indulni.

Kreatív programok

Ha valamilyen kreatívabb szórakozást kerestek a lánybúcsúra, akkor a szabadulószobákat bátran tudjuk ajánlani. Rengeteg lánybúcsús társaság fordult már meg nálunk és érezte jól magát a játékok alatt. Ha erre vennétek az irányt, akkor azt javasoljuk, hogy még a nagy este elején tegyétek, mert egy kiadós alapozás után már bizony bajos lehet a kijutás egy-egy szobából.

Hasonlóan kreatív, bár nem annyira közösségi program lehet egy élményfestés is. Itt akár párban, akár egyenként is elkészíthettek egy alkotást, ami aztán örök emlék marad a számotokra. Kicsit kell figyelni ilyenkor a logisztikára, érdemes műkincseiteket biztonságba helyezni, mert nem biztos, hogy egy vászonképpel a kezetekben akarjátok eltölteni az egész estét.

Extrém programok

A cikk elején említett -  nem reprezentatív - kutatásunkban néhány extrém ötlet is felmerült, mint a közös lövészet, vagy a balta-, és késdobálás. Bár elsőre kicsit ijesztőnek tűnnek, de jó módjai lehetnek az esküvő előtti feszültség levezetésének. És jobb, ha ezt nem otthon csináljátok, főleg nem a házasság után, a leendő férj biztos hálás lesz érte, ha nem felé repülnek majd ezek a szúró-vágó szerszámok egy vita hevében.