Ha az ember valami igazán maradandóval szeretné meglepni szeretteit, akkor érdemes az élményajándékok között körülnézni. Ilyenkor nem csak maga az ajándék a fontos, hanem ugyanúgy az együtt töltött minőségi idő is.

Élmény ajándékba

Az élményajándékokra hatalmas a kereslet az utóbbi években és az élményajándékok piaca külön kis iparággá nőtte ki magát. Születésnap, évforduló vagy bármilyen nevezetes alkalom között érdemes körülnézni köztük, hogy elkerüljük a sablonos megoldásokat.

Bár mostanában futott fel és lett nevesítve az élményajándék, maga a szándék nem ennyire újkeletű: egy hangverseny, koncert, utazás, de még egy mozijegy is simán besorolható az élményajándékok kategóriájába. A dolog kulcsa az, hogy mennyire ismerjük a megajándékozottat és tudunk neki olyan élmény választani, amitől biztosan repesni fog.

Élményajándék pároknak

Ha párunkat szeretnénk megajándékozni, akkor érdemes körülnézni az olyan programok között, melyet vele közösen érdemes megélni. A páros élményajándékok elég széles skálán mozognak a negédesen romantikustól kezdve az extrém közös kalandokig. Lehet egy romantikus vacsora, közös hajókázás, hőlégballonozás vagy sétarepülés, ezek mind-mind olyan ajándékok amelyek biztosan emlékezetesek lesznek és nem kerülnek a fiók mélyére, mint egy sokadik ékszer, vagy nem annyira elcsépeltek, mint egy kazal vörös rózsa.

A szabadulószobákat is bátran ajánjuk pároknak. Ha ketten játszotok, alapvetően arra lehet számítani, hogy fel kell kötni a nadrágotokat ahhoz, hogy sikerrel vegyétek a szabadulószobában elétek kerülő akadályokat. A tapasztalat azt mutatja, hogy a Bomba szobánk a legnehezebb, a Zombi pedig a legkönnyebb, így ha ketten jönnétek, akkor érdemes a zombikkal próbálkozni. 2 fő esetén mindig egy kicsit nehezebb lesz megtalálni az elrejtett nyomokat és rájönni a megoldásra, de azért koránt sem lehetetlen. Ezt az élményt viszont még akár első randin is elő lehet húzni a kalapból, mert ha a játék alatt felhőtlenül jól érzitek magatok, sokat nevettek együtt és egymáson, akkor szinte biztos, hogy jó úton haladtok nem csak a szabadulás, hanem a második találkozás felé is. Arról nem is beszélve, hogy a játék során biztosan nem fog beállni az ilyenkor szokásos kínos csend sem.

Kreatív élmények ajándékba

Ha kreatív élményajándékot keresel, akkor a kézműves foglalkozások és a páros élményfestés háza táján érdemes körülnézned. Az ilyen alkalmak amellett, hogy szórakoztatóak, még kézzelfogható nyomot is hagynak maguk után, hiszen itt nem csak az élmény, hanem az elkészült alkotás is örök emlék marad.

Majdnem ugyanez igaz a közös sütésre, főzésre is azzal a kitétellel, hogy az ilyen alkalmakon - jobb esetben - el is fogy az alkotás. Ha nem, akkor valami nem jött egészen össze, de akkor sem kell elkeseredni nem lehet mindenki rögtön mesterszakács.

Élményajándék férfiaknak

Ha férfiaknak keresel élményajándékot, akkor például számtalan élményvezetés közül lehet választani. Különböző brutál sportkocsik hada várja azt, hogy valaki elvigye őket egy körre versenypályán vagy közúton is. De persze nem csak sportautókat, hanem akár tankot is ki lehet próbálni egy ilyen alkalommal, még keresni sem kell túl sokáig rá a lehetőséget.

Emellett extrém kalandok sokasága is elérhető, ha épp adrenalinfröccsöt keresel: a siklóernyőzéstől kezdve a bungee jumpingon át a tandemugrásig szinte minden elképzelhető extrém sportot ki lehet próbálni. Ezek olyan élmények, amik sokak bakancslistáján szerepelnek és lehet, hogy pont az az utolsó lökés hiányzik csak a kipróbálásukhoz, amit egy ajándékutalvány adhat meg.