A világ egyik leggazdagabb embere, Jeff Bezos csak olyan megbeszéléseken vesz részt, amire feltétlenül szükség van. De még ezeknél is alkalmazza a két pizza szabályt, ami segíti a hatékonyságban.

“Soha ne menj el olyan meetingre, ahol két pizza nem elég ahhoz, hogy minden résztvevő jóllakjon!” - mondja.

És milyen igaza van! Nem csak gasztronómiai, hanem tudományos alapon is. Ugyanis a kutatások is ebbe az irányba mutatnak: maximum 6-7 főben határozzák meg azt a csoportlétszámot, ameddig nem csökken a hatékonyság.

Max Ringelmann az 1880-as években végezte el az ehhez kapcsolódó kísérletet, ami azóta is kutatók tucatjait inspirálja. Ringelmann alanyainak egy nagyon egyszerű feladatot adott: egy kötelet kellett minél nagyobb erővel húzniuk. Ha egy ember önálló teljesítményét 100%-nak vesszük, akkor Ringelmann eredményei szerint kétfős csapat esetén az egyéni teljesítmény a korábbi 93%-ára, négyfős csapat esetén 77%-ára, nyolcfős csoportok esetén pedig 49%-ára zuhant.

A kísérleteket azóta több területen megismételték, és az eredmények szellemi jellegű feladatoknál (pl. problémamegoldó, brainstorming jellegű szituációkban) is ugyanazt mutatták: a csoportlétszám és az egyéni teljesítmény közötti fordított arányosságot.

 

Ezt egy 1986-os tanulmány így ábrázolta:

 

Ideális csapatméret a szabadulószobákban

A szabadulószoba egy ideális csapatépítő program, de a fenti létszám-szabályok itt is érvényesek.

Érdemes többen belevágni a kalandba, már csak azért is, mert egyes feladatok,, feladványok megoldása különböző képességeket kíván, melyek csak nagyon ritkán vannak meg egy emberben.

Ennek megfelelően, sokszor - főleg kezdőként - érdemes több szem többet lát alapon nekivágni egy ilyen kalandnak, legalábbis 6 főig. Ha ennél kevesebben jönnétek össze, akkor tapasztalataitok függvényében lehet, hogy érdemes először a könnyebb pályákkal próbálkozni. Ettől függetlenül persze láttunk már olyat - igaz ritkán -, hogy egy-egy nagyon penge két fős társaság is végigszaladt a legnehezebb szabadulószobánkon.