Egy esős délutánon épp ebéd után egy kicsivel, egyik játékmesterünk kiöntötte a lelkét és sztorik végeláthatatlan tárháza nyílt meg előttünk.

Elmondása szerint van egy füzetük, amibe írják be a játékosok aranyköpéseit körülbelül négy éve. Ez idő alatt persze bőven volt merítési lehetőség. Most csak pár kedvenc sztorijára jut keret ebben a cikkben.

Fogas kérdés

Az egyik szabadulószobában, a Zombiban, van egy fogas. Igazából csak dekoráció, amit meg is jelöltünk a biztonság kedvéért egy “don’t touch” matricával. Az egyik nagyon elszánt csapatot azonban ez sem tartja vissza attól, hogy hosszú perceken keresztül, egyre feszültebben, idegesebben kutassa át a rá akasztott ruhák minden négyzetcentiméterét. Amikor már kezdett fogyni a lelkesedés, egyik, az eredménytelenségről frusztrált játékos, elkezdett az adóvevőn üvölteni a segítségükre siető játékmesterrel:

- Miért nem mondtátok, hogy nem játszanak a ruhák a fogason???!!! (Nem pontosan ugyan - ezeket a szavakat használta, de ettől most tekintsünk el.)

- Ezek? - Mutatott rá a játékmester a fogason lévő ruhákra.

- Igen, ezek, azt a leborult szivarvégit. (Itt szintén kicseréltünk néhány szót.)

- Azok a ti cuccaitok…

Többet ésszel, mint erővel

A játék hevében valami érthetetlen okból kifolyólag sona vonzódnak az előbb is említett “don’t touch”-os objektumokhoz. Nem mindenkire hat ez ugyanúgy. Ebben a kategóriában jónéhány inkább erős, mint okos versenyzővel találkoztak az évek során. Volt aki a 20 kilós dekorációs tévét emelgette rendületlenül Bomba szobában, vagy az Azték szobában lévő pódiumon. Ugyanennyire népszerű a Zombi szobában lévő kocsiajtó is. A legerősebb játékos azonban vitathatatlanul az a fiatalember volt, akinek a Zombi szoba linóleumát sikerült feltépnie.

Nagy általánosságban, már ha le lehet vonni konklúziót a történetekből, valahogy mindig azok a csapatok izzadtak meg a legjobban, akik az erejüket akarták használni a játék során a gondolkodás helyett. 

- Gondolkodni, gondolkodni, gondolkodni - ez a három első tippem mindig a játékosoknak, akik először járnak nálunk. Meg az, hogy ami nem mozog, azt ne mozgassák, mégsem konditeremben vannak, hanem egy szabadulószobában. - Zárta le történeteit játékmesterünk.