“Monster Inside: America's Most Extreme Haunted House” című dokumentumfilm október 12-én debütált a Hulu streamszolgáltatónál.

Arról, hogy mi is ez, valami képet kapunk a Youtube-on is elérhető trailerből:

Nehéz definiálni, hogy miről is van szó, korábban a horror szabadulószobaként címkézték az attrakciót, ahol ráadásul a játékosoknak fizettek, ha kijutottak. Erre mondjuk tudtunkkal nem volt példa. Azonban a szabadulószoba éppoly félrevezető, mint a kísértetház az elnevezésben.

A tennessee-i létesítményt tulajdonosa Russ McKamey, egy elmejátékként definiálja. Helyesebb lenne talán az ő beteg elméjének játékaként hivatkozni rá, mert tényleg elég brutális helyről van szó. A történet tulajdonképpen arról szól, hogy a játékosokat, helyesebben talán áldozatokat, különböző pszichés és fizikai megpróbáltatásoknak teszik ki “kalandjuk”’ során.

Az indulás előtt a résztvevőket leültetik, és megnézetnek velük egy kétórás videót, melyben azok a játékosok láthatók, akik bátorsággal telve indultak neki a brutális kalandnak, ám képtelenek voltak végigmenni. A videó alatt számtalanszor ismétlődik a „Te ezt nagyon nem akarod!” felszólítás.

Ha valaki mégis nekifut a dolognak, akkor 10 órás tömény fizikai-pszichikai megpróbáltatásnak teszi ki magát. A horrorisztikus megpróbáltatások része a lelki terror és a fizikai brutalitás. A fotókat nézve ez egy ügyesen összerakott attrakció is lehetne, ám a helyszínen készült videók alapján kiderül, hogy a látogatóknak embertelen körülmények között kellene feladatokat megoldaniuk.

 

Mire számíthatnak a résztvevők?

A résztvevőknek alá kell írniuk egy 40 lemondó nyilatkozatot, amelyben van jónéhány olyan pont, ami elég butálisnak tűnik. 

 

Például:

  •  A résztvevő tudomásul veszi, hogy szén-monoxiddal érintkezhet.
  •  A résztvevő tudomásul veszi, hogy ha egyszer belép, nem jöhet ki mindaddig, amíg az fizikai vagy testi szempontból nem indokolt.
  • A résztvevő tudomásul veszi, hogy a félelem és a pánikroham nem számít komoly sérülésnek.
  • A résztvevő tudomásul veszi, hogy a túra során hányinger, szédülés, fejfájás, csonttörés és vérző nyílt sebesülések mellett fej- és nyaksérülést, traumás agysérülést, szubduárlis hematomát, agyi- vagy retinás bevérzést, eszméletvesztést, fulladást, sztrókot és halált is elszenvedhet – ezért a Mckamey Manor nem felelős.
  • A résztvevő elfogadja, hogy a túra alatt kapcsolatba kerülhet injekciós tűkkel és sokkolóval is.
  • A résztvevő beleegyezik, hogy horgokat akasszanak a száj körüli területre.
  • A résztvevő elfogadja, hogy egy szög átszúrhatja a tenyerét
  • A résztvevő elfogadja, hogy a körmét letéphetik.
  • A résztvevő tudomásul veszi, hogy hallucinogén és nyugtató hatású készítményeket adjanak be neki.
  • A résztvevő beleegyezik a megaláztatásba.
  • A résztvevő tudomásul veszi, hogy a túra alatt műanyag zacskókkal teherhetik be az arcát, amely fulladást, ájulást is okozhat.

 

Bár valószínű, hogy a pontok egy része inkább a játékosok paráztatását szolgálja, semmint valós veszélyre hívja fel a figyelmet, azért elég elgondolkoztató. Főleg úgy, hogy a nyilatkozat kizárja a McKamey Manor minden felelősségét a játékosokat ért mentális-, vagy fizikai sérülések, maradandó egészségkárosodás esetén.

Ha ez nem lenne elég, a helyszín kimondottan erőszakos bűncselekmények miatt büntetett előéletű “játékmestereket” alkalmaz, hogy biztos legyen benne, kíméletlenül bánnak a játékosokkal. Ez pedig tuti így van, ugyanis a húszezer dolláros jutalmat még senki nem kapta meg, ami a kihívás teljesítéséért jár.