Pár éve látott napvilágot egy tanulmány, melyben kutatásban 40 csapat, összesen 171 játékosának interakcióit és viselkedését vizsgálták meg tudományos alapossággal.

A kutatás meglepő eredményt hozott: nem nagyon hagyták a nőket szóhoz jutni a szabadulószobában. A női csapattagokat kevesebbszer szólították meg a többiek, így csak úgy jutottak szóhoz, ha magukhoz ragadták a kezdeményezés. Ez pedig ritkán fordult elő, főleg az olyan csapatokban, ahol csak egy hölgy volt a férfiak mellett.

Nőnap szabadulószoba

Pedig emellett megfigyelték, hogy a feladványt sikerrel teljesítő csapatokban több az egész csoportot érintő kommunikáció, mint azoknál, akik elvéreznek a kijutás közben. Magyarul, az olyan csapatok voltak inkább sikeresek, akik a lehető legtöbb feladatot közösen oldották meg és szorosan együttműködtek egymással.

Szabadulószobák női szemmel

Bár a logikai feladványok a sztereotípiák szerint a férfiaknak fekszenek jobban, a szabadulószobában sok olyan készségre van szükség, melyben a “gyengébbik” nem bizonyul az erősebbnek.

Rögtön elsőnek itt a kommunikáció, amiben bizony a nők erősebbek, így ez a képességük kapóra jön akkor, amikor a feladatokat kell összehangolni, vagy a játékostársakat motiválni.

Emellett míg a férfiak inkább egy feladatra fókuszálnak szívesebben, a nők nyitottabbak a multitaskingra. Rengeteg olyan munkakör van, ami azt követeli meg, hogy egyszerre több dologra figyeljen oda benne az ember és bizony az ilyen területeken mindig is a hölgyek vannak többségben. Hasznos képesség ez a szabadulószobákban is, ahol rengeteg kihívás vár a játékosokra a nyomok felfedezésén túl az összefüggések feltárásáig, ráadásul mindez egyszerre.

Egy szó mint száz: nem csak udvariasságból, hanem bizony a sikeres játék érdekében is érdemes hagyni szóhoz jutni a nőket a szabadulószobákban Nőnapon pedig főleg figyeljünk erre is! Van még egy dolog, amire érdemes ez alkalomból figyelni: a NONAP24 kuponkóddal most ajándék csoki jár a foglaláshoz.