Volt már egy-két legendás szökés a történelemben, de ilyen még nem. Általában alagutat ástak, elreszelték a rácsokat, vagy átvágták a falat. Olyat viszont még nem látott a világ, amit ezek a rabok műveltek.

Pusztán annyit csináltak, hogy a mogyorókrémmel felírtak egy cellaszámot a kijárat fölé és megkértek egy tapasztalatlan őrt, hogy nyissa ki nekik az ajtót, mert bent felejtettek valamit. Az újonc őr kérdés nélkül meg is tette, aztán usgyi. A kerítésen gyorsan átmásztak és már kint is voltak mind a 12-en.

Az esetről James Underwood sheriff számolt be az újságírónak, hozzátéve, hogy a szökevények, “ravaszak voltak mint a róka”.

- Lehet, hogy őrültségnek hangzik, de ezek az emberek viszont azok. Kihasználták egy tapasztalatlan kollégánk hibáját - tette hozzá a magyarázatot.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a rabokat gyorsan elfogták. A képen látható fickó bírta a legtovább, ő 3 napig élvezhette a szabadságot.

Mindannyian súlyosbított börtönbüntetésre számíthatnak a szökési kísérlet miatt. Te viszont büntetlenül próbára teheted magad szabadulószobáinkban!