Ha egy cégvezetőt, vagy hr-est megkérdezünk, kívánságlistáján bizonyosan előkelő helyen fog szerepelni az, hogy egy hatékony csapatra tegyen szert. Ez nem megy egyik napról a másikra, és ugyanolyan kemény munkára van hozzá szükség, mint a cég életének bármely más területén.

A jó hír azonban az, hogy a csoportfejlődés szakaszainak ismeretével jelentősen lerövidíthetjük az ehhez szükséges időt, a szabadulószobák tudatos használatával pedig gyötrelmes helyett egyenesen szórakoztatóvá tehetjük ezt a folyamatot.

Bármely csoport megalakulása után ugyazazon az 4 fázison megy keresztül. Minden tudatos csapatépítő törekvés célja pedig az, hogy a csoportot eljuttassa az utolsó, működésnek nevezett fázisba.

A fejlődés szakaszai a következőek:

  • Alakulás

  • Viharzás

  • Normák kialakítása

  • Működés

Nézzük, mit érdemes ezekről tudni!

Alakulás

Az első fázisban a csoporttagok megismerkednek egymással és azzal a szituációval, melybe belecsöppentek. Ilyenkor mindenki udvarias és biztonsági játékot játszik. Kerüli a más tagokkal való konfrontációt.

A szabadulószobában ez kiegészül annyival, hogy mindenki ismeretlen terepen jár ezért a megszokotthoz képest más erősségeire kell támaszkodnia. Már ebben a szakaszban sok újdonság derülhet ki a játékosokról, még akkor is, ha korábbról már jól ismerték egymást.

Viharzás

Az udvarias ismerkedő szakaszt a egy viharosabb konfliktusokkal terhes időszak követi. Ekkor kerülnek felszínre az addig lappangó véleménykülönbségek, ellentétek. A csapaton belüli szerepekért is megindulhat a versengés, amennyiben például a vezető posztra több ambiciózus jelentkező is van.

Néha a munkaközösségek, cégek akár hosszabb időre is ezekben a csatározásokban ragadnak. Egy kijutós játékban azonban erre nincs idő, ezért nagyon fontos, hogy a csapattatok gyorsan túlessenek ezen a fázison. Az ideális az, ha a konfliktusok mentén gyorsan tisztázódnak a csapatban betöltött szerepkörök és így a játékosok neki tudnak állni a megoldások hatékony kereséséhez.

Normák kialakítása

A viharzás és a csapaton belüli szerepek tisztázása után kerül sor a normák kialakítására. Ilyenkor születnek meg - többek között - a bevált munkamódszerek, szokások és az egymással való hatékony együttműködés sémái.

A szabadulószobák feladványai a megszokottól eltérő megközelítést kívánnak meg a játékosoktól. Fontos, hogy közösen ráérezzenek arra a metodikára, mely mentén elérhető a közös cél, a kijutás. Remek terep ez a problémaközpotú, feladatorientált szemlélet kialakítására és arra, hogy a csapattagok közti kommunikáció normális mederbe terelődjön.

Működés

A működés, vagy teljesítés szakaszába érve a csoporttagok egyéni képességeik maximumát tudják nyújtani, és így maga a csoport hatékonysága is eléri a lehető legmagasabb szintet. Minél hamarabb eljutunk ide, annál jobb.

Nagyon kevés olyan helyzet van akár egy tudatosan felépített csapatépítő során is, ahol annyira hamar elérhető lenne az optimális működés fázisa, mint egy szabadulószobában.

Ebben a szituációban hamar felismerik a tagok, hogy mennyire rá vannak utalva a másikra. Ráadásul a játékos, izgalmas keret segít abban, hogy ne ragadjanak le a konfliktusoknál. Így észrevétlenül, szórakozva jutnak el addig, hogy egy hatékony, ütőképes csapat váljon belőlük. Ez pedig minden vezető álma.