Ha valaha játszottál már kijutós játékkal, akkor tudod, hogy az ilyen kalandok tele vannak meglepetésekkel, izgalmakkal, kihívásokkal - csakúgy mint az élet. Ezért játék során szerzett tapasztalatok a mindennapokban is hasznosak lehetnek. 

Íme az öt legfontosabb tanulság, amely hasznos lesz a való életben is.

szabadulószoba az életben

Tűzz ki nagy célokat!

Gondolkodj nagyban. Ahogy egy szabadulószobában is nagyban kell gondolkodnod a siker érdekében, a mindennapi életben is így kell tenned. Ha nem tűzöl magad elé nagy célokat és nem törekszel a csillagok elérésére, hogyan várhatnád, hogy messzire juss az életben? Motiválnod kell magad és feszegetned kell a határaidat. Ki tudja, lehet, hogy meglepődsz, mire vagy képes valójában.

Gondolkodj a szokásos kereteken kívül!

Vannak helyzetek, amikor a megszokottól eltérő módon kell gondolkodnod a siker elérése érdekében. Ez igaz a szabadulószobák feladványainál és azoknál az erőpróbáknál is, melyeket az élet hoz eléd. Nem minden az, aminek elsőre látszik a szabadulószobákban, ahogy az életben sem. Ha elsőre nem sikerül megoldani, próbálkozz új máshogy megközelíteni a problémát.

Ne félj segítséget kérni!

Ahogy egy szabadulószobában is kérhetsz tippet vagy segítséget a játékmestertől, az életben is megteheted. A mindennapi élet kihívásai és akadályai között soha ne félj kérdéseket feltenni vagy segítséget kérni, amikor szükséges. Meglepő, mennyien hajlandóak segíteni a való életben is, akkor is, ha nem ez a munkájuk :)

Csináld!

Néhány játékos csak ül és gondolkodik a szabadulószobában azon, hogy mit is kéne csinálni. Mások viszont meg is teszik. Természetesen az utóbbi típusú játékosok valószínűleg sikeresebbek lesznek - a szabadulószobákban és a való életben is. Vállalj kockázatokat és légy aktív. Ez a legjobb módja annak, hogy elérd, amit valójában szeretnél az életben.

Tanulj a hibáidból!

A hibák csak akkor tekinthető kudarcnak, ha nem tanulsz belőle. Ha képes vagy tanulni a hibáidból, tekintsd azt leckének. Nem mindenki szabadul ki szobáinkból első próbálkozásra. Mit tesznek ilyenkor? Megjegyzik, tanulnak a hibáikból, és visszajönnek, hogy újra próbálkozzanak. Hasonlóképpen, az élet is a múltbeli tapasztalatokból és hibákból való tanulásról szól. Ha felismered azokat a dolgokat az életben (és a játékban), amelyek megakasztanak, lelassítanak vagy visszatartanak, elkerülheted ezeket a jövőben. Ha elkerülöd azokat a dolgokat, amelyek hajlamosak téged sikertelenné tenni, közelebb kerülsz a céljaid eléréséhez.