Van néhány egyszerű dolog, amit pont azért kérünk tőled, hogy tuti jól érezd magad a szabadulószobában.

Legyünk is gyorsan túl ezen!

1.) A berendezés marad

Oké, hogy kaland, meg emlék, meg minden. Viszont szeretnénk azt, hogy az utánad következő játékosok is ugyanúgy élvezhessék mindezt, ahogyan te. Szóval kérünk tedd meg nekik azt a szívességet, hogy bent hagyod a legkisebb cuccokat is a szabadulószobában. Egyébként meg nyitottunk egy ajándék webshopot, ahol mindenféle érdekes kütyüt (izét, bigyót) találsz, ha épp szeretnél ilyeneket otthonra.

2.) Bepiálva nem fog menni

Tetszik, nem tetszik az alkohol bizony nem serkenti az agyműködést. Arra pedig szükséged lesz a kijutós játék során. Ha még szalonspiccesen jön az ötlet, hogy játszanál egy szabadulószobában, akkor az teljesen ok. De a következő pohár után már nem érdemes. Mind láttunk már olyat, aki részegen viccesebb, erősebb, vagy szebb lett részegen, olyat viszont valószínűleg te sem, aki okosabb. Az agymunkára pedig itt szükség lesz.

via GIPHY

 

3.) Felejtsd el a telefont

Tudjuk, hogy a telefonod mindent tud és nagyon hasznos tud lenni, viszont azt a fél, vagy 1 órát, amit a szabadulószobában töltesz érdemes nélküle lehozni. Talán rég volt már, hogy 3 jegyű számokat fejben adtál össze, de tuti menni fog telefon nélkül is. A másik, amiért érdemes a telefont erre a rövid időre elfelejteni az az, hogy egy csomó effekt, fényhatás akkor jön ki igazán jól, ha nem világít a mobiljával mindenki össze-vissza. 

4.) Amit nem lehet szétszedni, azt nem is kell

Néha csábító, hogy alternatív utakat, megoldásokat keressen az ember a kijutásra. Tényleg ahány csapat, annyiféleképpen oldják meg a feladatokat. Viszont vannak olyan elemek, melyek muszájból vannak a szobában és nem azért, mert szükség lesz rá. Ezek tök egyértelműen vannak jelölve. Többek közt ilyen az ajtó is, amivel viszonylag rövidre lehetne zárni a kijutást, de azért te jobb vagy ennél :)

5.) Kérj segítséget - de csak ha muszáj!

A játékmesterek azért vannak, hogy segítsenek abban, hogy meg tudjátok oldani a feladatokat és a lehető legjobban érezzétek magatok a játék során. Kintről monitoron követik a játék menetét és már van akkora tapasztalatuk, hogy akkor segítsenek, ha kell. Ennek ellenére, vagy éppen ezért nem érdemes teljesen rájuk hagyatkozni. Sokkal jobb lesz az élmény, ha megszenvedtek kicsit csapatoddal a megoldásokért.

+1.) Ne ess pánikba!

Egyik szabadulószobánk sem ijesztőbb a Grimm testvérek meséinél, vagy egy rajzfilmnél. Így semmi okod nincs attól félni, hogy valami balul sül el. A sztorit mindig igyekszünk a lehető leghihetőbbé tenni, de ügyelünk arra, hogy nagyon mélyen te is tudd majd: ez csak egy játék, ami azért van, hogy jól érezd magad. Ja, még valami. De ezt senkinek ne áruld el! Az ajtón bármikor kimehetsz.