A kanadai Carnegie Mellon Egyetem 1381 csapat teljesítményét vizsgálta a kijutós játékok során. Elemzősük szerint a legsikeresebb csapatoknak együttműködő vezetőik, nyílt kommunikációjuk és sokszínű csapattagjaik vannak - függetlenül attól, hogy a csapatokat családtagok, barátok vagy kollégák alkották.

Néhány érdekes adatot osztun meg ezzel kapcsolatban veletek a tanulmány alapján készült cikkből.

Vezetési stílusok

A legsikeresebb csapatok vezetői nyitottak a csapattagok ötleteire. A legkevésbé eredményesek pedig vagy túl keménykezűek vagy a ló másik oldalára átesve túl engedékenyek.

 

Kapcsolatok

A legtöbb sikeresen teljesítő csapat meglepő módon idegenekből állt, ők  45%-ban teljesítették a kijutáshoz szükséges feladatokat; a baráti csapatok sikerrátája 41%; vállalati csapatoké 38%; a családoké pedig mindössze 33% volt.

 

Nemek

A legjobb az, ha a csapatokat egyenlő arányban alkották férfiak és nők, az ilyen vegyes csapatok jóval sikeresebbek voltak az egyneműeknél.

 

Attitűd

Messze azok a csapatok teljesítettek a legrosszabbul, akik nem kértek segítséget, amikor szükségük lett volna rá. Azok a csapatok pedig nagyon sikeresek voltak, melyek tagjai felosztották egymás közt a feladatokat.

 

Céges csapatok teljesítménye

A leghatékonyabb szabadulószoba-csapatok kétszer olyan gyorsan oldották meg a feladványokat, mint egy átlagos munkatársakból verbuválódott csapat.